Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

Σύσκεψη Συνδυασμού Λαϊκής Συσπείρωσης

laiki syspeirosiΣτις 18/7/13 η Λαϊκή  Συσπείρωση Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη προχώρησε σε σύσκεψη ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των εργαζομένων στους ΟΤΑ και  για την επίθεση συνολικά ενάντια στους εργαζομένους. Στη σύσκεψη πήραν μέρος τα μέλη του συνδυασμού και φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η ενημέρωση έγινε από τον επικεφαλής της  Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιο Μπενετάτο και επεκτάθηκε σε ενημέρωση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ασχολήθηκε στις 15/7 με τις εξελίξεις αυτές.

Παρουσιάστηκαν όλα τα γεγονότα που στοιχειοθετούν την εκτίμηση ότι στην ουσία η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων και των παραγόντων των ΟΤΑ, μόνο προσχηματικά ψελλίζουν κάποιες επιμέρους αντιρρήσεις, αλλά στην ουσία βοηθούν στην αντιλαϊκή επέλαση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του κ. Ιωακειμίδη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε με τις θέσεις που διατύπωσε ο ίδιος.

Αλλά και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κυριάρχησαν οι τοποθετήσεις ότι <<δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς>>.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη. Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι η συμμετοχή ήταν μεγάλη παρά τις ιδιαιτερότητες της εποχής (τέλος Ιούλη).

Συνοπτικά τα συμπεράσματα της συζήτησης

  • Εκτιμήθηκε πόσο σωστή ήταν η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης όταν μονιμοποιώντας τους  συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Νίκαιας επισήμανε τότε, ότι δεν διασφαλιζόταν πλήρως η μονιμοποίηση αλλά έπρεπε να συνδυαστεί με θετικές αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων τοπικά και κεντρικά.
  • Επισημάνθηκε για άλλη μια φορά η λαθροχειρία στην παρουσίαση των χρεών του Δήμου  ώστε να βγει λάδι η διοίκηση του ΠΑΣΟΚ που πραγματικά υπερχρέωσε το Δήμο.
  • Εξέφρασε την αντίθεσή της στην κατάργηση πολιτικών της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη σημερινή διοίκηση, πολιτικών που βοηθούσαν τους δημότες ειδικά τώρα που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. (κατάργηση θαλάσσιων μπάνιων, περιορισμός πολιτιστικών δραστηριοτήτων από το Π.Κ.Δ.Ν., κατάργηση του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων, αύξηση διδάκτρων, περιορισμός δραστηριοτήτων ΚΑΠΗ). Εξέφρασε επίσης τη διάθεση να αγωνιστεί για την αποκατάστασή τους.
  • Χωρίς να έχει ψευδαισθήσεις για τα όρια των δυνατοτήτων ενός Δήμου, πρότεινε μέτρα προετοιμασίας, ώστε οι αγώνες να συνεχιστούν και να μαζικοποιηθούν όλο το χρόνο και να βάλουν το στίγμα τους και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

                                                                             laiki syspeirosi                                                      

19.07.2013