protoulis

Διακήρυξη Λ.Σ.Νίκαιας-Ρέντη - Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Diakiriksi-Ekloges-2019

 

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

kalesma-ths-ke-toy-kke-2

 

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Παρουσίαση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης

psifodeltio2014-photo2

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Νίκαιας - Ρέντη έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού της«Λαϊκής Συσπείρωσης».

 

Στο ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη συσπειρώνονται Κοκκινιώτες και Ρεντιώτες κομμουνιστές, ριζοσπάστες, άνθρωποι του μόχθου, άνεργοι, δοκιμασμένοι αγωνιστές που αναδείχθηκαν μέσα από τα σωματεία τους στους τόπους δουλειάς, τη Λαϊκή Επιτροπή, την επιτροπή ανέργων στη γειτονιά τους.

Στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων, όπου έδωσαν το «παρών» εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, στέλνοντας μήνυμα υπερψήφισης και ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις μάχες, μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ορέστης Διαμαντόπουλοςκαι ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - ΡέντηΣτέλιος Μπενετάτος.

psifodeltio2014-photo5 psifodeltio2014-photo4

Ο Ορ. Διαμαντόπουλος κάλεσε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα μπροστά στις κάλπες να μην ξεχάσουν τους υπεύθυνους για τη σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουν, να καταδικάσουν την ΕΕ, τα κόμματα, τις κυβερνήσεις και τις τοπικές διοικήσεις που τη στηρίζουν. Να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη με την πιο καθαρή θέση: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου, με το λαό στην εξουσία.

Μεταξύ άλλων άσκησε κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «τόσο η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η ΝΔ όσο και η ανασυγκρότηση που ευαγγελίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση θα βασίζονται στην ερημοποίηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Γιατί για να μπορέσει να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πρέπει να θυσιάζεται η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Το "εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη" που παρουσίασε πρόσφατα η κυβέρνηση προβλέπει νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, πρόσθετα φορολογικά βάρη για το λαό, μείωση της φορολογίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν πρέπει να παγιδευτεί λαϊκός κόσμος με τις κοκορομαχίες και τους καυγάδες που εκφράζουν κόντρες στο εσωτερικό του κεφαλαίου, όπως συμβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά.

psifodeltio2014-photo1

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει "στις 25 ψηφίζουμε - στις 26 φεύγουν". Για το λαό όμως τι θα αλλάξει; Οι καπιταλιστές θα συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο στα εργοστάσια και στα βαπόρια. Εδώ θα είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η εξουσία του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέρα για πέρα δοκιμασμένος, γιατί είναι δοκιμασμένος ο πυρήνας της πολιτικής του: Η υπεράσπιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, εντός των τειχών της εξουσίας της ΕΕ και των μονοπωλίων, τίποτε το θετικό δεν έφερε και ούτε πρόκειται να φέρει για το λαό».

Στέλιος Μπενετάτος: Ισχυρό ΚΚΕ με το λαό στο προσκήνιο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Στέλιος Μπενετάτος με την ομιλία του ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής διοίκησης του δήμου, στηριγμένης από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - και παραλίγο και από τον ΣΥΡΙΖΑ - στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. «Είναι δήμαρχος υπάλληλος της ΕΕ» τόνισε. «Υλοποιεί όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της στρατηγικής της στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην αποδοχή του "Καλλικράτη", στην υιοθέτηση των ΣΔΙΤ, στη σύμπραξη με ΜΚΟ και στη γενικευμένη ανταποδοτικότητα σε Αθλητισμό και Πολιτισμό. Είναι υπέρ των απολύσεων στους δήμους, “αρκεί να είναι λίγες”. Από τη μία παραπονιέται για τη μείωση των πόρων της Τοπικής Διοίκησης και από την άλλη ως γραμματέας της ΚΕΔΕ αποδέχτηκε και τη μείωση πόρων και την περικοπή των παρακρατηθέντων».

psifodeltio2014-photo3

Ο Στέλιος Μπενετάτος έκανε εκτενή αναφορά στα δείγματα γραφής που ήδη δίνει ο συνδυασμός του ΚΚΕ στη Νίκαια - Ρέντη, στη στήριξη με όλους τους τρόπους της καθημερινής πάλης των εργαζομένων. «Διεκδικούμε τη μείωση των δημοτικών τελών με απαλλαγή όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν, τη μείωση ως και την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Μαζί με το γονεϊκό κίνημα και τους ανέργους τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών. Την αξιοποίηση του κέντρου Άρσης Βαρών για τη στέγαση αναγκών του Πανεπιστημίου Πειραιά (...)

 Όσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, όσο πιο δυνατή η "Λαϊκή Συσπείρωση" σε περιφέρεια και δήμο, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση. Από καλύτερες θέσεις θα προβάλλονται οι λαϊκές διεκδικήσεις, θα υλοποιούνται μέτρα και έργα που ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες. Ο λαός θα είναι στο προσκήνιο και οργανωμένος να αντιπαλεύει και να ακυρώνει στην πράξη αντιλαϊκά μέτρα. Το ΚΚΕ δεν λέει άλλα σε Ευρωβουλή και άλλα σε περιφέρεια και δήμο. Με την ψήφο μας να ανοίξουμε δρόμο για το σήμερα και το αύριο, για να φωτιστεί η διέξοδος προς όφελος του λαού».