ΠΑΜΕ: Ανεπιθύμητος ο μακελάρης Ομπάμα - Όλοι στο συλλαλητήριο στις 15 Νοέμβρη

Κάλεσμα στην εργατική τάξη της Ελλάδας και τα συνδικάτα της να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη Ομπάμα, στις 15 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει:

«Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ μυρίζει αίμα.

Το αίμα του ελληνικού λαού, που οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών τους ομίλων. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ - ΕΕ γίνονται στο πλαίσιο της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον ελληνικό λαό.

Το αίμα των λαών της περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης κ.ά. όπου χιλιάδες σκοτώνονται και ξεριζώνονται, για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το "Ισλαμικό Κράτος", από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ όχι μόνο δεν οδηγούν σε "σταθερότητα" και "ασφάλεια", αλλά βάζουν τον ελληνικό λαό να κρατά φουρνέλο σε πυριτιδαποθήκη. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή πρέπει να βρουν την εργατική τάξη της Ελλάδας σε επαγρύπνηση.

Να απορρίψουμε τους "εθνικούς στόχους" της "δίκαιης ανάπτυξης" που η επιτυχία τους προϋποθέτει το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, το πετσόκομμα των μισθών μας.

Να απορρίψουμε τους "εθνικούς στόχους" της εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν το αιματοκύλισμα των λαών και οδηγούν σε πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Καλούμε τα συνδικάτα να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που καλεί η ΕΕΔΥΕ και άλλοι φορείς στις 15 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

Να βροντοφωνάξουμε:

  1. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  2. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία.
  3. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  4. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  5. Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
  6. Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».