ΠΑΜΕ: Καλεί την εργατική τάξη να συμμετάσχει στην κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση τοΣάββατο 24 Ιούνη στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία στο ΝΑΤΟικό στρατηγείοαπευθύνει τοΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η κυβέρνηση συμμετέχει δραστήρια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λαμβάνοντας μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, "γην και ύδωρ" στους φονιάδες των λαών. Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί Κέντρο Ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε "Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας".

Το ΝΑΤΟ είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες παραβιάσεις που καταγράφονται στο Αιγαίο, έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο να συζητήσουν, να αποφασίσουν, να πάρουν μέρος. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στα συνδικάτα του κάθε κλάδου και στα γραφεία του ΠΑΜΕ στα τηλέφωνα: 210 3301842, 210 3301847, 210 3833786».

Πηγή: 902.gr