Ανακοίνωση της ΕΕΔΔΑ για τη Συρία

Μετά το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ παλιότερα, τη Σομαλία, Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτο, Μάλι πιο πρόσφατα, ήρθε η σειρά του συριακού λαού να βιώσει την απροκάλυπτη, βίαιη και αιματηρή ιμπεριαλιστική επέμβαση από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό επιβεβαιώνουν η σταθερή διπλωματική, οικονομική και στρατιώτη υποστήριξη στους αντικαθεστωτικούς, οι 800 ευρωπαίοι μισθοφόροι στο πλευρό των ισλαμιστών της Συρίας όσο και οι πρόσφατοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί ενάντια σε συριακές περιοχές. Φαίνεται όμως ότι η προσπάθεια δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα ούτε στη λαϊκή κατακραυγή που αγωνιωδώς προσπαθούν να δημιουργήσουν οι ιμπεριαλιστές για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η πρόσφατη απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους σύριους αντικαθεστωτικούς, το ψήφισμα που κατέθεσαν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Τουρκία και οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ αλλά και με Ρωσία-Κίνα οξύνουν τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κλιμακώνουν τη μακροχρόνια επέμβαση και προετοιμάζουν μαζικό πόλεμο στο όνομα της περιβόητης αρχής «ευθύνη για προστασία» (r2p). Ο στόχος είναι ένας: να ελέγξουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι τη στρατηγικής σημασίας θέση της Συρίας, τα ενεργειακά της αποθέματα καθώς και τους δρόμους μεταφοράς. Τα κροκοδείλια δάκρυα για τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους, το 1.5 εκατομμύριο Σύριων, Κούρδων, Παλαιστινίων, Σομαλών και άλλων προσφύγων μαζί με άλλα προβλήματα που θα οξύνει η απόφαση αυτή της ΕΕ αποσκοπούν στο να συγκαλύψουν αυτή την αλήθεια.

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τον ελληνικό λαό με την πάλη του να βάλει φραγμό σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γίνονται με πρόσχημα τον εκδημοκρατισμό και την ελευθερία. Να εμποδίσει τον ενδεχόμενο γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Να καταδικάσει την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να μην αποδεχθεί να υποτάσσονται τα δικά του αναφαίρετα δικαιώματα και αυτά των άλλων λαών σε διαπλεκόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Να απαιτήσει να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις, να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να επιλέξει το δικό του δρόμο ανάπτυξης και προκοπής με διεθνιστική αλληλεγγύη και συνεργασία με όλους τους λαούς.

Αθήνα, 30 Μάη 2013