Ο ΟΦΟΝ για τα χημικά της Συρίας

Ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας (Ο.Φ.Ο.Ν), σαν φυσιολατρικός όμιλος που αγωνίζεται και παλεύει για την προστασία του περιβάλλοντος ,που έχει γίνει πλέον εμπόρευμα,  καταδικάζει και καταγγέλλει τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που μετά το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, όπως και άλλων λαών, με πρόσφατο παράδειγμα τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, συνεχίζουν απροκάλυπτα τα εγκλήματα ,αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το βρώμικο ρόλο τους.!!!

Η εξουδετέρωση ,της  εν πλω  καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, από το πολεμικό πλοίο των Η.Π.Α (capeRay) , στη Μεσόγειο ανοιχτά της Κρήτης ,αποτελεί μια επικίνδυνη ενέργεια με τραγικές συνέπειες για την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων .

Πρόκειται , για ένα νέο έγκλημα , διότι κινδυνεύει να μολυνθεί ολόκληρη η περιοχή με τοξικά απόβλητα, γεγονός που θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές στη Δημόσια υγεία αλλά και στο Περιβάλλον.  

 Η Ε.Ε, όπως και η Ελληνική Κυβέρνηση και άλλες κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε πέρα από τις ευθύνες που φέρουν, συμπράττουν στο έγκλημα, αγνοώντας προκλητικά τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της Ελληνικής Κυβέρνησης που υπέκυψε στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε, χωρίς καμιά αντίσταση , αλλά και χωρίς να ενημερώσει τον ελληνικό λαό.

Όπως  επίσης ευθύνεται , γιατί δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης.

Καταδικάζουμε και απαιτούμε :

·         Να σταματήσει εδώ και τώρα η καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

·         Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας στη Κρήτη και όλες οι βάσεις.

·         Να σταματήσει επιτέλους η καταστροφή του περιβάλλοντος για την κερδοφορία των μονοπωλίων.

ΤΟ Δ.Σ

 

Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας

Κ. Γέμελου 119 & Π. Ράλλη Νίκαια

Τηλ : 210 – 4908666 / 210 – 4907371

FAX : 210 – 4908666

www.ofon.gr

 email : ofon2009@gmail.com