Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ στις 17 Απρίλη για αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-lightbox/public/Media/20150414/logo_eedye.jpg?itok=ntEjwEOlΣε παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 17 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας.

Στo πλαίσιo της Διεθνούς Μέρας Δράσης για Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, που αποφάσισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες και τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Μαβίλη και στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετάσχει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας και απαιτούμε την κατάργηση του διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα, που χαρακτηρίζει τη Βενεζουέλα ως “ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ”.

Οι επεμβάσεις των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και οι προσπάθειες που καταβάλλουν μαζί με τις αντιδραστικές δυνάμεις της χώρας για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Ν. Μαδούρο και της κυβέρνησής του είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες.

Αποτελούν μέρος της πολιτικής της δολιοφθοράς και των πραξικοπημάτων που στιγματίζουν τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του ενάντια στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και εκλεγμένων κυβερνήσεων που δεν είναι αρεστές στις ΗΠΑ.

  • ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα.
  • Η πορεία της χώρας είναι υπόθεση του λαού της.
  • Άμεση κατάργηση του επικίνδυνου διατάγματος ΟΜΠΑΜΑ».