Για το τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Νίκαιας - Ρέντη

Η  δήλωση του κυρίου Ιωακειμίδη στη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος την Δευτέρα 28/9/2015 στο δημοτικό συμβούλιο ότι αντί να πάω να  κάνω δρομολόγια (τα υπουργεία εννοεί) και μετά να λέω ‘’άθλια πολιτική’’ ή ‘’άθλια κυβέρνηση’’ καλυτέρα να μην κάνω τίποτα!! Πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, ότι καμία λογική διεκδίκησης , δεν υπάρχει σ’αυτή την διοίκηση. Αυτή η λογική άλλωστε αποτυπώνεται και στο τεχνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχει ούτε ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας , όταν , κυρίως η περιοχή του Ρέντη κάθε φορά που βρέχει ‘’πονάει’’. Πλημμύρες στο τεράστιο οικόπεδο, μπροστά στις 20 πολυκατοικίες της πρώην ΒΙΑΜΥΛ . Πλημμύρες σε πολλά και κεντρικά ακόμα σημεία της πόλης. ‘’Πισίνα’’διπλά και γύρω στα VILLAGE. Καμία αναφορά έργου στο χώρο που από την παλιά ιδιοκτησία Δηλαβέρη ανήκει στο Δήμο. Η ΛαϊκήΣυσπείρωση είχε έτοιμημελέτη για γήπεδο 5x5 , σ ’αυτό το χώρο ,ώστε να κατοχυρώνονται οι διεκδικήσεις και να αποδοθείαυτός ο χώρος στην πόλη.

Καμία αναφορά στην αξιοποίηση της «Άρσης Βαρών» από το πανεπιστήμιο Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι ‘’ίδιοι πόροι’’ του Δήμου Νίκαιας Ρέντη στο νέο πρόγραμμα είναι μόλις  5% του συνολικού. Και  βέβαια τίποτα δεν διασφαλίζει ότι θα αποδοθεί το 95% από περιφέρεια,  ΕΣΠΑ και δημοσιές επενδύσεις.

Άλλωστε ήταν ελάχιστα τα όσα συνεισέφεραν οι παραπάνω και στα προηγούμενα προγράμματα.

Με αυτό το σκεπτικό η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την λογική της διοίκησης για το τεχνικό πρόγραμμα, καταψήφισε ακριβώς την έλλειψη διεκδίκησης αλλά και την απόλυτη συμφωνία της με τις περικοπές και περιστολές από τις εκάστοτε κυβερνήσεις προς την τοπική διοίκηση.

Φυσικά όποια έργα αναφέρονται στο πρόγραμμα είναι θετικά πολύ περισσότερο όταν ανταποκρίνονται και στις ανάγκες της πόλης και παρουσιάστηκαν μετά από προτάσεις και παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Έτσι επανέρχονται έργα που είχαν εγκριθεί ήδη από το 2009-2010,όπως παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης ή έργα εξοικονόμησης ενέργειας  δημοτικών κτηρίων. Προχωράει η διαδικασία κατασκευής παιδικού σταθμού στο χώρο που απελευθερώθηκε μετά την ολοκλήρωση του κτηρίου του ''ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ'' από την Λαϊκή Συσπείρωση. Ακόμη μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μας εντάσσεται ως έργο η αποκατάσταση της οδού Χ. Σμύρνης κ.ά. 

 

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας - Ρέντη, 4 Οκτ. 2015