ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11 ΣΤΙΣ 8:30μμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη στις 8:30 το βράδυ πραγματοποιείται, δημοτικό συμβούλιο με θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών. Καλούμε τους εργαζόμενους και κατοίκους της πόλης με την παρουσία τους να αποτρέψουν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.

 

Η παρουσία μας είναι απαραίτητη. Ακόμη και για παιχνίδι στα αθλητικά γήπεδα η Δημοτική Αρχή Ιωακειμίδη σκόπευε να βάλει φόρο 3 ευρώ, ανά ώρα και ανά άτομο (3 ευρώ το κεφάλι). Ακόμη και για τους πολιτικούς γάμους στο δημαρχείο σκόπευε να βάλει φόρο 50 ευρώ. Αυτά ως τώρα δεν πέρασαν. Έβαλε όμως φόρους – δίδακτρα για τα χορευτικά και των μαθητών στα σχολεία, για τα μουσικά προγράμματα μικρών παιδιών. Αύξησε τα τέλη πεζοδρομίου για τους επαγγελματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους. Έστειλε τελεσίγραφο, σε όσους χρωστούσαν πάνω από 300 ευρώ ότι θα τους κατασχέσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς αν δεν πληρώσουν. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 20% ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.

 

Περικοπή μισθών και συντάξεων. Ανεργία, αύξηση των χρόνων για τη σύνταξη, ο ΦΠΑ πάνω, ο ΕΝΦΙΑ μένει, φόροι κι άλλοι φόροι. Έτσι αντιμετωπίζουν την κρίση οι κυβερνήσεις διαδοχικά, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χτες, οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σήμερα. Εντολοδόχος αυτής της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο είναι η δημοτική αρχή Νίκαιας-Ρέντη. Συνταγή της για ό,τι κάνεις πρέπει να πληρώνεις. Η αλήθεια παραμένει. Ο λαός πρέπει να χρεοκοπήσει για να διατηρηθεί σε λίγους ο μεγάλος πλούτος. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε. Ο εργαζόμενος (ευρύτερα η εργατική τάξη: νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι – το λαϊκό νοικοκυριό) δημιουργεί τον αναγκαίο πλούτο για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του. Το δικαίωμα στην κατοικία (χωρίς τέλη φόρους κλπ, κλπ), στην ποιοτική υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, κατοχυρώνεται στην εργασία και δια μέσου αυτής και όχι στην κάθε είδους εισφορά. Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας, η φωνή σου: ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ.

 

 Μπορούμε να τους σταματήσουμε με την ετοιμότητα και την οργανωμένη αντίδραση μας. 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 8:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ

ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!