ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ.

Καταστρατηγώντας κάθε διαδικασία η διοίκηση Ιωακειμίδη προχώρησε στη συζήτηση του προϋπολογισμού την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.

  • Εκκρεμεί η ένσταση όλων των δημοτικών συμβουλών της μειοψηφίας, για την ‘’συνεδρίαση παρωδία του δημοτικού συμβουλίου’’ σχετικά με την αύξηση των δημοτικών τελών.(Υπάρχει έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής που ζητάει εξηγήσεις από την Δημοτική Αρχή).
  • Εκκρεμεί η απάντηση της διοίκησης, για αναλυτικό κατάλογο των εξόδων, προκειμένου να δικαιολογηθεί και να νομιμοποιηθεί η αύξηση των δημοτικών τελών από την περιφέρεια.(Υπάρχει αντίστοιχο έγγραφο της Περιφέρειας)
  • Δεν υπάρχει απάντηση της διοίκησης ‘’ως όφειλε’ στην εγγραφή αίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης  από 16 Νοεμβρίου, για το σύνολο των φορολογούμενων τετραγωνικών στα μεγαλοκαταστήματα του Ρέντη.

Για όλα αυτά η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε διαδικαστικά να μη γίνει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Τόνισε  μάλιστα ότι είναι πρόκληση η οποιαδήποτε αύξηση στα δημοτικά τέλη, όταν τα μεγαλοκαταστήματα του Ρέντη ‘’ JUMBO , LeroyMerlin , VillageParkCenter και πολλά άλλα με μεγάλη επιφάνεια έχουν δημοτικά τέλη 4,80 € το τετραγωνικό ενώ θα μπορούσαν να είναι 6,90 € τουλάχιστον. Πολλαπλασιάστε  με τα χιλιάδες τετραγωνικά (ΑΥΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) για να για να δείτε τι ‘’χαρίζει’’ η διοίκηση του κ. Ιωακειμίδη, στις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ την ίδια ώρα χαρατσώνει τους δημότες.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης μίλησε εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Νίκαιας - Ρέντη ενώ δεκάδες δημότες διαμαρτυρήθηκαν για την αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής.

Στην προσπάθεια τους να μαζέψουν τα αμάζευτα η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την απόλυτη κάλυψη του κ. Ιωακειμίδη χωρίς να τελειώσει η διαδικασία των τοποθετήσεων , χωρίς να διεξαχθεί ψηφοφορία, θεώρησε ότι ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε (πως; Από ποιους; μόνο εκείνοι γνωρίζουν).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν αυτή την νέα εκτροπή από κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση τονίζουμε, ότι αυτός ο αγώνας να μη φορτωθούν τα βάρη της κρίσης και πάλι στους εργαζομένους θα συνεχιστεί ως το τέλος και καλούμε τον λαό της πόλης να διαμαρτυρηθεί, ν ‘απαιτήσει ,να μην μπει κανένας νέος φόρος στην πλάτη του. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.