Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017: ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017:

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΙΠΕ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση θύμισε στη τοποθέτηση της, στον κ. Ιωακειμίδη ότι ακριβώς την ίδια εισήγηση που έκανε  ο  ίδιος πριν 1 χρόνο το 2016 επανέλαβε το 2017. Δηλαδή τα ίδια έργα, που δεν έγιναν φυσικά, και θα γίνουν τώρα! Μόνο που ο δήμαρχος νόμιζε ότι τα παρουσίαζε για πρώτη φορά. Όταν μάλιστα το αμφισβήτησε, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  του διάβασε το σχετικό απόσπασμα, από τα πρακτικά της συνεδρίασης του 2016 (ΝΟΕΜΒΗΣ 2016).

Ανεξάρτητα βέβαια από αυτό που δείχνει το παραμύθιασμα της Δημοτικής Αρχής , τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στους πολίτες, η Λαϊκή Συσπείρωση εστίασε τη κριτική της στα εξής :

  • Αφενός παρουσιάζεται το έργο της Διοίκησης , ότι ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα του πολίτη ενώ μια μόνο φωτογραφία από την περιοχή της πρώην ΒΑΜΥΛ στο Ρέντη η ίδια και χειρότερη κάθε φορά που βρέχει, με είκοσι πολυώροφες πολυκατοικίες δείχνει την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Μάλιστα ό,τι έργο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια δηλαδή, στοιχειώδης ηλεκτροφωτισμός, πρόχειρες ασφαλτοστρώσεις κ.α. , έγιναν μετά από παρεμβάσεις του οικιστικού συλλόγου, που κάθε φορά οι εκπρόσωποι του, αντιμετωπίζονται από το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους σκαιότατα και απαξιωτικά.

 

  • Αφετέρου, καμία πρόβλεψη στο τεχνικό πρόγραμμα για οποιαδήποτε αντιπλημμυρικό έργο.  Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε βγάλει πόρισμα , ότι ο Κηφισός δεν ‘’αντέχει’’ άλλα νερά. Και είναι γνωστό πόσο ‘’υποφέρει’’ ακόμη η περιοχή του Ρέντη αλλά και της Νίκαιας, στις βροχές. Καμία διεκδίκηση από την πολιτεία τόσο για τα αντιπλημμυρικά όσο και για οποιαδήποτε παρέμβαση αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης. Ό,τι και όποτε γίνεται είναι από τα κονδύλια και τις συνεννοήσεις με την περιφέρεια.

Αλώστε το πρώτο έργο που διαφημίζει η δημοτική αρχή τόσο στον Δήμο μας όσο και στους περισσοτέρους Δήμους είναι οι ασφαλτοστρώσεις και φυσικά όλα τα κονδύλια είναι από αυτά που δίνει η περιφέρεια.

Είναι χαρακτηριστική εδώ η επισήμανση και παρατήρηση που έγινε για την ίδια τη δουλεία του Δήμου. Λακκούβες μικρές και μεγάλες μένουν ανέπαφες για καιρό με όλα τα προβλήματα. Είναι τόση η καθυστέρηση που σε κάποια λακκούβα, οι δημότες έβαλαν πέτρες για να την κλείσουν!!! … και μετά από πολύ καιρό έπεσε η άσφαλτος.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

Χαρακτηριστική επίσης είναι η επισήμανση της Λαϊκής Συσπείρωσης και για τα έργα που προγραμματίζονται , όπως ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Κατράκειου.

Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη από το 2010, έτοιμη για δημοπράτηση να γίνει εκεί πάρκο γλυπτικής. Αντί να τη αξιοποίησει η διοίκηση, ‘’μετακόμισε’’ τα περισσότερα γλυπτά που ήταν από το Συμπόσιο του 2006 στο γύρω χώρο, στην πλατεία Δαβάκη.

(β.λ. δημοσιεύματα: http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimotiki-enotita-nikaias/771-2014-08-05-16-21-08 | http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimotiki-enotita-nikaias/391-parko-glyptikis-enstasi | http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimotiki-enotita-nikaias/430-2013-05-21-17-43-48 | http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimotiki-enotita-nikaias/638-2014-02-02-19-07-30 ) 

Και φυσικά απούσα η Δημοτική Αρχή από κάθε διεκδίκηση. Καμία όχληση στους κυβερνητικούς παράγοντες και την αξιοποίηση της ‘’Άρσης Βαρών’’ για να γίνει εκεί το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Φυσικά η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα.