Προσφατα αρθρα

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δύο μόλις μέρες πριν την τραγωδία από τις πλημμύρες που εξελίχθηκε στην Μάνδρα Αττικής - συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη.  Θέμα του ήταν ο προϋπολογισμός του 2018.

Το πρωί εκείνης της μέρας Δευτέρα 13 Νοέμβρη είχε μια μπόρα μικρής χρονικής διάρκειας και στην πόλη μας. Τα μαντάτα από τις πολυκατοικίες στην πρώην Βιαμύλ του Ρέντη ήταν τα γνωστά. Παντού λάσπες σε ένα χώρο που στεγάζει εκατοντάδες οικογένειες. Σε ένα συγκρότημα είκοσι (20) πολυκατοικιών . Αλλά και από τους δρόμους του Ρέντη που πλημμύρισαν έφτασαν πολλές διαμαρτυρίες. (Δείτε τη φωτογραφία που ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 13 Νοεμβρίου στο enikos .gr).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μιλώντας και καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, κατήγγειλαν την απουσία οποιουδήποτε ουσιαστικού κονδυλίου για την αντιπλημμυρική προστασία, όταν με την πρώτη βροχή δημιουργούνται αμέσως προβλήματα που έγιναν αντιληπτά εκείνη την ίδια μέρα της συνεδρίασης.

Κατήγγειλαν μάλιστα την προκλητική αναφορά της διοίκησης στα οικονομικά αποθέματα που έχει ο δήμος Νίκαιας – Ρέντη. Τι νόημα έχει το οποιοδήποτε απόθεμα όταν βασικά έργα για την προστασία του πολίτη όπως τα αντιπλημμυρικά έργα -που είναι απόλυτα αναγκαία- είναι ανύπαρκτα.

Ακόμα και οι καθαρισμοί φρεατίων έχουν την ελάχιστη πρόβλεψη. Και σε παλαιότερη συνεδρίαση είχε καταγγελθεί ότι το κονδύλι που προβλεπόταν ανά χρόνο (αν απορροφηθεί) καλύπτει μόλις το 1/10 των φρεατίων της πόλης! Δηλαδή με ένα τέτοιο ρυθμό θα απαιτούνταν 10 χρόνια για να καθαριστούν τα φρεάτια όλης της πόλης.

Αποτέλεσμα και στη Νίκαια, δρόμοι που δεν παρουσίαζαν πρόβλημα όπως η Π. Ράλλη, η Λαοδικείας, η Μούγλων, η Μαινεμένης κ.α με τις βροχές να πλημμυρίσουν κυριολεκτικά.

Για το 2018 προβλέπεται κονδύλι καθαρισμών 24.000 ευρώ τα οποία θα γίνονται όταν ειδοποιούνται οι υπηρεσίες ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα (δηλαδή μετά τη βροχή) και όχι με πρόβλεψη εκ των προτέρων.

Με αυτό τον τρόπο των περικοπών και σε αυτά τα έργα και φυσικά χωρίς καμία πολιτική διεκδίκησης αντιμετωπίζει η διοίκηση Ιωακειμίδη ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της πόλης, αυτό της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Υ.Γ. θυμίζουμε ότι χάρη στη κινητοποίηση και καθολική εναντίωση των παρατάξεων της μειοψηφίας αποτράπηκε το 2014 ο σχεδιασμός της διοίκησης του δήμου για την εναπόθεση των εκσκαφών του Μετρό στο λόφο που ήταν παλιά τα νταμάρια’’ Καραμπίνη’’. Σε μια περιοχή που πριν 40 χρόνια το 1977 είχε υποστεί τη δική της τραγωδία από τις πλημμύρες. ……

Κάθε άλλο σχόλιο νομίζουμε ότι περιττεύει. 

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας - Ρέντη

Νοέμβρης 2017

 

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε φωτογραφίες αναγνώστη του enikos.gr, με τίτλο "Ποτάμια οι δρόμοι του Ρέντη", http://www.enikos.gr/society/544886/potamia-oi-dromoi-stou-renti-photo-anagnosti