Ομόφωνη καταδίκη επίθεσης Χρυσαυγιτών

Tο παρακάτω ψήφισμα έφερε στο χθεσινό Δ.Σ. (3/4/2018) η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας - Ρέντη και έγινε ομόφωνα δεκτό

Σχέδιο ψηφίσματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη καταδικάζει απερίφραστα την θρασύδειλη και απρόκλητη επίθεση από χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή σε βάρος μελών αντιφασιστικών οργανώσεων το Σάββατο 24/3 στην οδό Θηβών.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν κλιμάκωση της επιθετικής δράσης που αναπτύσσουν τα φασιστοειδή και στην περιοχή του δήμου μας μετά τα χτυπήματα εναντίον μεταναστών πιο πριν στο Ρέντη και πρόσφατα στην οδό Ατταλείας, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως στην Καλλιθέα, στο Γαλάτσι, στο Πειραιά και την Σαντορίνη.

Είναι πρόκληση στην ιστορία της πόλης μας που με το μπλόκο της Κοκκινιάς γνώρισε τη θηριωδία του ναζισμού και από τις δυνάμεις κατοχής και από τους ντόπιους συνεργάτες τους των ταγμάτων ασφαλείας και κουκουλοφόρους.

Είναι πρόκληση ιδιαίτερα σήμερα που συνεχίζεται η αποκάλυψη των εγκληματικών τους ενεργειών στη δίκη της Χρυσής Αυγής που είναι σε εξέλιξη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καταδικάζοντας τέτοιες ενέργειες και απομονώνοντας αποφασιστικά την Χρυσή Αυγή και ό,τι την θρέφει.