ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ. Τα 8μηνα στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη…

Ίσως ακουγόταν υπερβολικό όταν πρωτοακούστηκε αυτό το σύνθημα στις διαδηλώσεις. Δυστυχώς απεικονίζει απόλυτα την πραγματικότητα και δείχνει το στόχο για τους αγώνες των εργαζομένων.

Μια πλευρά της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις είναι η καθιέρωση των 8μηνων.

Για 8 μήνες δουλειά και μετά ξανά ανεργία!! Και βέβαια με καθαρό μισθό κάτω από 500 ευρώ. Αυτές οι σχέσεις εργασίας βρήκαν ανοιχτό πεδίο εφαρμογής στους Δήμους – όπως και πολλές άλλες προηγούμενα- .

Όσον αφορά τη δική μας δημοτική αρχή Νίκαιας-Ρέντη όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά διεκδικητική λογική για εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία, απεναντίας έβαλε φρένο στις προσπάθειες μονιμοποίησης συμβασιούχων – παρατασιούχων κ.α-.

Διακηρύττει μάλιστα χωρίς να κοκκινίζει ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα, τα πράγματα έτσι είναι και δεν τα αλλάζουμε!!!

Έχουμε κι άλλες φορές αναφερθεί στη στάση της διοίκησης Ιωακειμίδη, τώρα όμως θα αναφερθούμε στις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ 8ΜΗΝΙΤΕΣ που προσελήφθησαν από την 1η του Απρίλη.

  • Στο χώρο της καθαριότητας ακόμα δεν έχει πάει γιατρός εργασίας για να δώσει οδηγίες ή και να παρθούν μέτρα προστασίας σε όσους απασχολούνται σε ένα τόσο επιβαρυμένο χώρο.
  • Από τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δόθηκαν μόνο γάντια και μάσκες μιας χρήσης και σε όσους έβγαιναν έξω στην καθαριότητα, γιλέκα που φωσφόριζαν. Μάλιστα την πρώτη μέρα δεν υπήρχαν ούτε γάντια τουλάχιστον για όλους.
  • Αυτοί που επισκεύαζαν τους κάδους καθαριότητας, ροδάκια κ.α. το έκαναν ενώ οι κάδοι ήταν όχι μόνο άπλυτοι αλλά φορτωμένοι ως πάνω στο σκουπίδι. Κι όταν υπήρξαν διαμαρτυρίες, άδειασαν απλά τα σκουπίδια των κάδων μπροστά τους και η εργασία επισκευής συνεχίστηκε.

Όχι λοιπόν εργασία μόνο για 8 μήνες, όχι μόνο μισθοί πείνας αλλά ούτε καν και τα στοιχειώδη δικαιώματα που έχει ένας εργαζόμενος για την προστασία του. Αυτές είναι οι συνθήκες που επικρατούν τουλάχιστον στο χώρο της καθαριότητας.