Δραματική η κατάσταση για τα παιδιά και τους γονείς: Ενημέρωση για τις συναντήσεις των ΔΣ των συλλόγων γονέων με τη δημοτική αρχή

Παραθέτουμε ολόκληρο το ενημερωτικό δελτίο της "Σύγχρονης Λαϊκής Παιδείας". 

 «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη βδομάδα δυο συναντήσεις των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων με τη Δημοτική Αρχή. Η πρώτη είχε θέμα τα προβλήματα των σχολείων (υλικοτεχνική υποδομή, κτλ) και η δεύτερη το ζήτημα των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ας δούμε τι ειπώθηκε:

Για το ότι έγιναν πολύ λίγες παρεμβάσεις έως και μηδαμινές φταίει το γεγονός ότι "όλο το βάρος έπεσε στα δυο σχολεία όπου πέρυσι έπεσαν τα ταβάνια και από θαύμα δεν είχαμε τραυματισμούς". Αυτό ισχυρίστηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας αν και το πρόβλημα των δυο σχολείων ήταν από χρόνια γνωστό, όμως η αποκατάσταση αργούσε γιατί "είχε κόστος"!

Μάλιστα μας δήλωσαν ότι έδωσαν βάρος μόνο σε ζητήματα ασφάλειας και άφησαν παραπίσω τα βαψίματα των αιθουσών που αποτελούν "ζήτημα καλλωπισμού", λες και το βάψιμο μιας σχολικής αίθουσας δε συνδέεται με την υγιεινή του χώρου. Πρόκειται για μια δήλωση που δείχνει την αντίληψή τους...

Όταν οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα καθαριότητας σχολείων της πόλης καθώς οι ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν οδηγήσει πολλά από τα σχολεία να μην έχουν καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης αλλά part time, η Αντιδήμαρχος πέταξε την μπάλα στην κερκίδα απατώντας ότι "εγώ έχω μιλήσει με τους διευθυντές των σχολείων και μου είπαν ότι οι καθαρίστριες κάνουν καλά τη δουλειά τους" λες και κανένας από τους παρευρισκόμενους ισχυρίστηκε το αντίθετο.

Όσο για την αναφορά που έγινε από παρευρισκόμενους γονείς στις διαφόρων ειδών πιέσεις που δέχονται οι σύλλογοι γονέων από παράγοντες της δημοτικής αρχής για να βάλουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη λειτουργικών ανεπαρκειών των σχολείων (πχ μπογιές για βάψιμο κλπ), η άρνηση του γεγονότος από τους εκπροσώπους του δήμου προκάλεσε την αντίδραση των γονέων που ανέδειξε ότι πρόκειται για πάγια πρακτική.

Επίσης, καταγγέλθηκε από τους γονείς και από τους εκπροσώπους της Ένωσης το γεγονός ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί να βάλει τους γονείς των γυμνασίων και των λυκείων να πληρώνουν για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα των παραδοσιακών χωρών. Αναδείχθηκε ο κίνδυνος το μέτρο σε μια δεύτερη φάση να περάσει και στα δημοτικά. Ανακοινώθηκε απόφαση της Ένωσης και κάλεσμα προς τους γονείς να μην πληρώσουν τις ζητούμενες συνδρομές. Επίσης αναδείχθηκε το γεγονός των ανατιμήσεων όλων των προγραμμάτων αθλητισμού και πολιτισμού του δήμου (κολυμβητήριο, ζωγραφική κλπ) όπου με κάθε ευκαιρία μπαίνουν νέα χαράτσια.

Τέλος έγινε συζήτηση για τα μεγάλα εκπαιδευτικά κενά και για την αναγκαιότητα άμεσης απάντησης από τους συλλόγους γονέων.

Η όλη διαδικασία έδειξε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο έχει σαν στόχο να φορτώσει τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να πάρουν μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης. Την απάντηση μπορούν να τη δώσουν μόνο οι γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς συσπειρωμένοι στους συλλόγους τους απαιτώντας την άμεση λύση όλων των οξυμμένων προβλημάτων.

Νίκαια 12 Οκτώβρη 2015

 Παλιότερο άθρο της Λαϊκής Συσπείρωσης εδώ:  http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimotiki-enotita-nikaias/891-sti-mikaia-ta-tavania-ton-sxoleion-peftoun