Προβλήματα στο 6o Γυμνάσιο Νίκαιας

Παραθέτουμε επιστολή του Δ/ντη του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας – τα συμπεράσματα δικά σας:

ΘΕΜΑ:«Αίτημα συνάντησης και διαμαρτυρία του Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας»

Kύριε Δήμαρχε,

Την Πέμπτη 19/11/15 συγκάλεσα Σχολικό Συμβούλιο με θέματα:

  1. Έλλειψη οικονομικής ενίσχυσης και μη ανταπόκρισης του σχολείου σε οφειλές ειδικά προς ΔΕΚΟ
  2. Υποχρέωση του Δήμου για συντήρηση του κτιριακού με δικές του δαπάνες και όχι από τον λογαριασμό του σχολείου και
  3. Τρόποι αναπλήρωσης της ύλης λόγω κατάληψης

Αφού παρουσίασα τα θέματα και την εισηγητική μου πρόταση, μεταξύ των άλλων, και για το διαχρονικό πρόβλημα του σχολείου στην οφειλή λογαριασμών της ΔΕΗ με υψηλές καταναλώσεις λόγω της παραχώρησης του κτιρίου του σχολείου για δραστηριότητες του Δήμου και αδυναμίας εξόφλησής τους, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, απευθυνόμενος σε εμένα δήλωσε ότι όταν έβαζα υποψηφιότητα για Διευθυντής του σχολείου όφειλα να γνωρίζω για την οικονομική διαχείριση και με κάλεσε να παραιτηθώ απειλώντας με, με την αφαίρεση της οικονομικής διαχείρισης του σχολείου και απεχώρησε με απότομο τρόπο. Η απαράδεκτη συμπεριφορά του αυτή με προσέβαλε σαν άνθρωπο και σαν επιστήμονα όπως επίσης και όλο τον σύλλογο των διδασκόντων που με εξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία καθώς και το προεδρείο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που παρευρίσκονταν εκεί.

Σημειώνω ότι ανέλαβα τη Διεύθυνση του σχολείου στις 1 Ιουλίου 2015 και η καρτέλα του λογαριασμού του σχολείου καθώς και η πρόσβαση σε αυτόν μου δόθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Συνεπώς με 1 μόνο μήνα και λίγες ημέρες οικονομικής διαχείρισης και με συσσωρευμένες οφειλές μηνών της ΔΕΗ 2753 ευρώ και της ΕΥΔΑΠ 846 ευρώ, που, όπως έχουν τονίσει με έγγραφά τους και προηγούμενοι Διευθυντές του σχολείου, οφείλονται σε παραχωρήσεις του κτιρίου για άλλες δραστηριότητες του Δήμου, κατά τον  κ. Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, συνάδελφο εκπαιδευτικό μάλιστα, πρέπει να παραιτηθώ και να μη διεκδικήσω από αυτόν αυτό που οφείλει να κάνει για το καλό του σχολείου, για το καλό των μαθητών και των γονέων τους, την δίκαιη δηλαδή οικονομική ενίσχυση και στήριξη του σχολείου από τις ανεξόφλητες οφειλές της ΔΕΗ που δεν οφείλονται στη λειτουργία του ίδιου του σχολείου. Όσον αφορά την απειλή του για αφαίρεση της οικονομικής διαχείρισης, την απορρίπτω και δεν θα τη δεχθώ γιατί θέλω να διαχειρίζομαι και να ελέγχω εγώ τη σωστή κατανομή των δαπανών και των εσόδων για το καλό του σχολείου που διευθύνω. Τέλος κατόπιν κοινής απόφασης δικής μου, του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ζητώ συνάντηση με σας , κ. Δήμαρχε, για να σας εκθέσω αναλυτικά το παραπάνω περιγραφέν πρόβλημα της υψηλής κατανάλωσης της ΔΕΗ.   

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΓΙΑΜΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Σχολικό Έτος : 2015 - 2016

Νίκαια:  23/11/2015  

Αρ. Πρωτ.: 1066

Προς: κ. Δήμαρχο Νίκαιας-

          Αγ.Ι.Ρέντη

Κοιν: ΔΔΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ 

         Πειραιά, Ενωση 

         Γονέων Νίκαιας,

         Αντιδήμαρχο Παιδείας,

         Σχολική Επιτροπή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ   

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

«ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ»

Ταχ. Δ/νση     : Μαντούβαλου & Παπαφλέσσα

Τ.Κ. – Πόλη    : 18454 ΝΙΚΑΙΑ

Ιστοσελίδα     :

Email               : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες :

Τηλέφωνο      : 210-4930198

FAX                : 210-4930198