Διαμαρτυρία της ΟΓΕ τη ΔΕΥΤΕΡΑ στο Τζάνειο

Παρέμβαση στο νοσοκομείο Τζάνειο θα κάνουν τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ των περιοχών του Πειραιά.Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.Οπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι της ΟΓΕ, «κλείνουν το Μαιευτικό - Γυναικολογικό Τμήμα και στην ήδη υποβαθμισμένη Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική που υπολειτουργεί, δίνουν τη χαριστική βολή».

Σημειώνουν, επίσης, ότι: «Η κυβέρνηση με τα μέτρα που προωθεί, όχι μόνο δεν καλύπτει ακόμα και βασικές ανάγκες σε δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στον πειραιώτικο λαό αλλά επιδεινώνει τη κατάσταση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, προκειμένου να λειτουργήσουν το Μαιευτικό - Γυναικολογικό Τμήμα, η Παιδοχειρουργική Κλινική και το Νεογνολογικό τμήμα στο Τζάνειο.

 

 

Είναι επίκαιρο όσο ποτέ και αναγκαίο να απαιτήσουμε να χτιστεί ένα αποκλειστικά κρατικό - δημόσιο μαιευτήριο και παιδιατρικό νοσοκομείο στο Πειραιά, στη περιοχή των Λιπασμάτων. Ενα τέτοιο νοσοκομείο είναι χρόνιο αίτημα, που έρχεται να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και των νησιών, που αριθμεί περίπου 1.000.000 κατοίκους».