Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης: Σοβαρά προβλήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ρέντη.

Όσο και να θέλει η δημοτική αρχή Ιωακειμίδη να ωραιοποιήσει την κατάσταση στο νομικό πρόσωπο «Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» λέγοντας ότι αύξησε τον αριθμό των παιδιών και όλα λειτουργούν εύρυθμα, δεν της βγαίνει. Στην περιοδεία που πραγματοποιήσαμε στο Ρέντη, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά πως ακολουθούν την πεπατημένη της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης. Λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα…

Κόψανε το καθημερινό γάλα από το πρωινό (το δίνουν 1 φορά την εβδομάδα!!) , το ψάρι και το φρέσκο ψωμί. Ακόμα και οι σαλάτες λείπουν από το μενού των βρεφονηπίων. Η διοίκηση των σταθμών έχει βγάλει «δικό της διαιτολόγιο», τι πρέπει να φάνε τα βρέφη και τα νήπια που περνάνε όλη σχεδόν την ημέρα στους βρεφονηπιακούς, κομμένο και ραμμένο στη μείωση του κόστους σίτισης και των άλλων παροχών.

Τα παιχνίδια και τα δημιουργικά υλικά είναι προς αναζήτηση και οι βρεφονηπιοκόμοι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Στον καινούργιο βρεφικό σταθμό του Ρέντη δεν λειτουργεί το ασανσέρ και ανεβοκατεβαίνουν τα βρεφονήπια για φαί και ύπνο από τις σκάλες. Λείπουν οι μοκέτες από το δάπεδο και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χτυπήσουν. Το τμήμα έχει 23 βρέφη και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου αναλογούν 5 βρεφονηπιοκόμοι. Στο σταθμό τα προσέχουν μόνο 2! Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα αφού απ’ όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς λείπουν 23 βρεφονηπιοκόμοι, 4 μαγείρισσες και 4 καθαρίστριες, χωρίς να υπολογίσουμε τις τελευταίες παραιτήσεις λόγω σύνταξης.

 Επιπλέον, ζήτησαν υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς που θα καθορίζει την ακριβή ώρα εργασία τους για να ρυθμίσουν αν θα κοιμηθεί το παιδί τους στο σταθμό ή όχι. Επειδή λείπουν κρεβάτια από τους σταθμούς έκαναν και κλήρωση για το ποιο νήπιο θα κοιμηθεί και ποιο όχι.

Το αλαλούμ στους σταθμούς δεν έχει τέλος. Η σημερινή Διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτα για να ξεπαγώσει το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2009 - 2010 που προκηρύχτηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ούτε έχει ζητήσει κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού. Την βολεύει αυτή η κατάσταση για να κάνει τη δουλειά της όπως-όπως: Με εργαζόμενους εθελοντές που έχουν κατακλείσει τους σταθμούς τάζοντας τους ότι θα προηγηθούν στην εργασία… όταν κάνουν προσλήψεις. Έχουν γράψει «στα παλιά τους τα παπούτσια» τον οργανισμό του Νομικού Προσώπου, που η ίδιοι συνέταξαν και ψήφισαν. Βάζουν από το παράθυρο τους εθελοντές για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας και να πιάσουν τη «στοχοθεσία των οικονομικών του προϋπολογισμού»  που βάζει η κυβέρνηση, ακόμη και αν δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, έως και επικίνδυνες καταστάσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ενημερώνει τους γονείς και καλεί εργαζόμενους και γονείς σε επαγρύπνηση, σε διεκδίκηση για να μπει ένα φρένο στον κατήφορο που οδηγεί η διοίκηση Ιωακειμίδη τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Παλεύουμε για την ασφάλεια, την σίτιση και την πνευματική ανάπτυξη των βρεφονηπίων.

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας – Ρέντη

7 Νοέμβρη 2014