Δημοτικό Συμβούλιο 09.02.2015: Κάτω από την έντονη αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Ιωακειμίδης απέσυρε την πρόταση για... χρονοχρέωση στον αθλητισμό!!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ  

 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ

ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Για άλλη μια φορά φάνηκε η λογική της Διοίκησης του Δήμου, αφού στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (9/2/2015), έφερε πρόταση για ωριαίο κόστος 3€ σε όποιον νέο ή κάτοικο της πόλης θέλει να κάνει χρήση των αθλητικών χώρων του Δήμου στον ελεύθερο χρόνο του.

basketΔηλαδή,  αν 10 μαθητές θέλουν το Σαββατοκύριακο να παίξουν μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του Πλάτωνα θα πρέπει να πληρώσουν 30€ για μια ώρα στο Δήμο; Αν ένας γονιός με τα παιδιά του θέλει να τρέξει στο γήπεδο στίβου Μ. Μερκούρη θα πρέπει πλέον να πληρώνει για να μπει στο γήπεδο;

Αυτή η πρόταση της Διοίκησης Ιωακειμίδη είναι απαράδεκτη και δείχνει την πολιτική λογική τους. Το δικαίωμα στον αθλητισμό πλέον δεν θα είναι δωρεάν στην πόλη. Η λογική τους είναι μια και μόνο μια Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ήδη τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου έχουν χρηματική συμμετοχή για όλους τους νέους, από δωρεάν που ήταν όλα τα χρόνια στη Νίκαια. Τα προγράμματα του Δήμου στα σχολεία κρατιούνται ακόμα δωρεάν γιατί έχει αντιδράσει το κίνημα των γονέων. Τα κλειστά γήπεδα της πόλης είναι ουσιαστικά μόνο για ομάδες. Το Μ. Μερκούρη αποκλειστικά για τον Ολυμπιακό, ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, το ΔΑΚΑΝ και το ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΙ, ουσιαστικά, δεν έχουν ώρες για το κοινό.

Αλήθεια ποιους χώρους έχει σήμερα ένας κάτοικος της πόλης να αθληθεί; Που μπορεί να αθληθεί δωρεάν και με ασφάλεια ένας νέος της πόλης μας;

Επειδή για τη Λαϊκή Συσπείρωση ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι σημαντικές δράσεις που πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των νέων ανθρώπων ως τμήμα της ολοκλήρωσης της προσωπικότητας και της ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιών, αγωνιζόμαστε οι δράσεις αυτές να είναι δωρεάν για όλους και ο Δήμος να μεριμνά για την μαζική ένταξη των νέων ανθρώπων στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ήδη η πόλη στερείται αθλητικούς χώρους ελεύθερους για όλο το λαό της και ο Δήμος έχει υποχρέωση να μεριμνά για νέους ασφαλείς αθλητικούς χώρους. Αντί αυτού, η Διοίκηση του κ. Ιωακειμίδη κατέστρεψε ένα γήπεδο μπάσκετ για να το μετατρέψει σε 5Χ5 για τις ανάγκες μιας μόνο ομάδας και όχι για να είναι προσβάσιμο σε όλους τους νέους της Νεάπολης.

Το μέλλον της νεολαίας της Νίκαιας και του Ρέντη δεν είναι στα ιδιωτικά γήπεδα, ούτε οι δημοτικοί χώροι μπορούν να μετατραπούν σε ανταγωνιστικοί των ιδιωτικών γηπέδων με χαμηλότερη τιμή.

Κάτω από την έντονη αντίδραση της Λαϊκή Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος κ. Ιωακειμίδης αναγκάστηκε να αποσύρει προσωρινά την πρόταση του.

Καλούμε το λαό της πόλης, τους νέους και τους μαθητές, να μην δεχτούν αυτοί και οι οικογένειες τους να δαπανήσουν ούτε 1 € για να αθληθούν στα γήπεδα της πόλης.

Τα γήπεδα της πόλης ανήκουν στο λαό και στη νεολαία της Νίκαιας και του Ρέντη και δεν είναι εμπόρευμα ούτε «βιλαέτι κανενός αυτοκράτορα».

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας Ρέντη

Φεβρουάριος 2015