Έπειτα από εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε ομόφωνο ψήφισμα για το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Μετά από εισήγηση - πρόταση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας Ρέντη ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ

«Το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής που εξυπηρετεί την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Πειραιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε οριακό σημείο. Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλης μας τα τελευταία χρόνια με ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές,  αναλώσιμα κ.ά. επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο.  Το τελευταίο διάστημα με ευθύνη της κυβέρνησης οι εφημερίες των γιατρών νοσηλευτών και εργαζομένων που απέμειναν να δουλεύουν κάτω από ασφυκτικές συνθήκες δεν πληρώνονται με αποτέλεσμα οι γιατροί (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι) να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε επίσχεση με αποτέλεσμα οι εφημερίες που γίνονται να είναι από ελλειμματικές έως επισφαλείς. Ακόμη κινδυνεύουν να κλείσουν τμήματα του νοσοκομείου.

Το Δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη με απόφαση του στηρίζοντας των αγώνα των ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών απαιτεί από την κυβέρνηση :

  • να δεσμευτεί και να παρέμβει ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες
  • να μην πειραχθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων.
  • να σταματήσει η  αποστολή ειδοποιήσεων για νοσήλια σε όσους δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουνε τα προηγούμενα χρόνια   

Το Δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη καταδικάζει τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης για τον χώρο της υγείας που οδηγεί νοσοκομεία όπως το Γενικό Κρατικό στην υποβάθμιση και αφήνει έκθετους τους ασθενείς. Τασσόμαστε και παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου για όλους, να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ.»

Σήμερα το μεσημέρι, ο Στέλιος Μπενετάτος, παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση των γιατρών του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, μεταφέροντας το ψήφισμα και τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι όπως πάντα στο πλευρό τους, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους.