Απαράδεκτες πρακτικές από τη Δημοτική Αρχή Ιωακειμίδη και στο θέμα της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών

lslogo

Το δικαίωμα των παιδιών μας

στον αθλητισμό – τον πολιτισμό – την δημιουργική απασχόληση

δεν εξαρτάται από την εθνικότητα και το θρήσκευμα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ο διαχωρισμός των παιδιών της πόλης για ένταξη τους στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ από τη Δημοτική Αρχή Ιωακειμίδη.

Βάζουν όριο ότι μέχρι 10% των παιδιών που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα θα είναι παιδιά μεταναστών!!!!

Με μια επιστολή με την υπογραφή του Δημάρχου Ιωακειμίδη σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών, τους ενημερώνει ότι δεν μπορούν να είναι με όλους τους συμμαθητές τους στα Προγράμματα του Δήμου. Τους διδάσκει να χωρίζουν τους συμμαθητές τους με ποσοστά ανάλογα την εθνικότητα τους.

Δεν διαφέρει καθόλου αυτή η πρακτική από τις γνωστές θέσεις της φασιστικής Χρυσής Αυγής, να μην παίρνει ο Δήμος παιδιά μεταναστών στους Παιδικούς Σταθμούς.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει αυτή την φασιστικής έμπνευσης αναλογία για τους μαθητές της πόλης μας. Το δικαίωμα των παιδιών μας στον αθλητισμό τον πολιτισμό – την δημιουργική απασχόληση δεν εξαρτάται από την εθνικότητα και το θρήσκευμα.

Καλούμε τους γονείς, την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν θέση και να απαιτήσουν την εγγραφή ΟΛΩΝ των παιδιών στο Πρόγραμμα, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, έτσι όπως λειτουργεί από το 2003 στην πόλη μας.

Αν όλα τα παιδιά της γης

πιάναν γερά τα χέρια και στήνανε χορό

ο κύκλος θα γινότανε ακόμα πιο μεγάλος

και ολόκληρη τη γης μας θα αγκάλιαζε θαρρώ.

Γ. Ρίτσος

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας – Ρέντη

Μάϊος 2015