Από το Δημοτικό Συμβούλιο 04.02.2020 - Επικίνδυνη απόφαση της Δημοτικής Αρχής για συμμετοχή του Δήμου μας σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει στόχο την αναθεώρηση της Ιστορίας

lslogoΜια πολύ επικίνδυνη απόφαση που μπορεί να εξελιχθεί σε στίγμα για την πόλη μας και την αγωνιστική παράδοση του λαού μας, πάρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε τη συμμετοχή του Δήμου σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο Ευρώπη για τους πολίτες και πιο συγκεκριμένα στο σκέλος Ευρωπαϊκή Μνήμη. Αν διαβάσει κανείς την εισήγηση θα καταλάβει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού που όλοι πρέπει να προφυλάξουμε, να πείσει -ιδιαίτερα τη νεολαία-ότι οι αξίες της ΕΕ είναι η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, κ.α. τραγελαφικά... Δίνεται ένας τεράστιος πακτωλός χρημάτων (187 εκατ.ευρώ) για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους ιδεολογήματα.

Μάλιστα στην εισήγηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος ταυτίζεται ξεκάθαρα η πρώτη προσπάθεια της ανθρωπότητας να απαλλαγεί από την εκμετάλλευση, ο σοσιαλισμός, με τον ναζισμό. 

Η Δημοτική αρχή έχει ιδιαίτερη ευθύνη για αυτή την απόφαση, αν και προσπάθησε να μετριάσει τις εντυπώσεις αλλάζοντας το επίμαχο σημείο από την δική της ξεχωριστή εισήγηση. Παρ' όλα αυτά, το όλο πλαίσιο του προγράμματος ανοίγει τον δρόμο να συζητάνε οι μαθητές της πόλης μας και να μαθαίνουν ότι το ίδιο ήταν ο κομμουνιστής, ο εαμίτης με αυτόν που πολέμησε στο πλάι των ναζιστών, με τον ίδιο τον ναζισμό. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. 

Ό,τι γνώμη και να έχει κανείς για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική εξουσία και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ακόμα κι αν έχει αμφιβολίες για το αν μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας σαν χώρα εκτός ΕΕ, κ.α. είναι φανερό ότι η προπαγάνδα της ΕΕ για αξίες που προωθούν ειρήνη, δημοκρατία, αλληλεγγύη, είναι ένα τεράστιο ψέμα!

Μήπως είναι αξίες οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες; Η συμμετοχή της ΕΕ σε πολέμους; Η φτώχεια και ανεργία;

Επισημαίνουμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση ότι όποιος έχει διάθεση να συμβάλει στην ανάδειξη της αγωνιστικής παράδοσης του λαού μας, των θυσιών του, της μάχης και του Μπλόκου της Κοκκινιάς, δεν χρειάζεται να δεσμευτεί από ένα τέτοιο αντιδραστικό πλαίσιο που θέτει η ΕΕ. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θα είμαστε, μαζί με το λαό και τη νεολαία της πόλης, σε ετοιμότητα για να αναδεικνύουμε την πραγματική ιστορία του τόπου. Η ιστορία έχει μια αλήθεια και την γράφουν οι λαοί!