Δημοτικό Συμβούλιο 15.12.2020: Τα προ ημερησίας θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

 Δημοτικό Συμβούλιο 15.12.2020:  Τα προ ημερησίας θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

lslogo

  • Για τη μείωση του μισθώματος των Σχολικών Κυλικείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Για το Metro της Νίκαιας
  • Για το Κέντρο Αποτέφρωσης Οστών (ΚΑΟΝ) στο Γ Νεκροταφείο
  • Για το ΣΜΑ στο Σχιστό
  • Για την «αμαρτωλή» ΔΕΤΕΟΠΑΝ

Για τη μείωση του μισθώματος των Σχολικών Κυλικείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε παρθεί απόφαση για μείωση του μισθώματος των Σχολικών Κυλικείων αφού τα σχολεία για μεγάλο διάστημα δε λειτουργούν λόγω της πανδημίας. Ενώ ο νόμος δίνει τη δυνατότητα για μείωση μέχρι 40%, η Διοίκηση του Δήμου επέλεξε να κάνει μείωση 40% στα κυλικεία των Γυμνασίων-Λυκείων και 30% στα κυλικεία των Δημοτικών. Επίσης από την Οικονομική Επιτροπή αποφασίστηκε μείωση 40% στα μισθώματα του Δήμου (πχ κυλικεία γηπέδων).

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε θέσει ότι τα κριτήρια και η μείωση να είναι ενιαία σε όλους και να είναι 40% χωρίς εξαιρέσεις και πρότεινε 40% μείωση και για τα κυλικεία των Δημοτικών σχολείων.

Τόσο στο προηγούμενο, όσο και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο δια στόματος Δημάρχου, η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε στην μείωση του μισθώματος στα κυλικεία των Δημοτικών σχολείων στο 40%, ακολουθώντας πιστά τη λογική «κόστος-όφελος».  

Για το Metro της Νίκαιας

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα της έντονης οσμής από υγραέριο που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στις αποβάθρες του σταθμού του Metro στη Νίκαια. Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης έχουν παραπονεθεί για το γεγονός αυτό και τη δυσοσμία. Καλύμε τη Δημοτική Αρχή να κάνει παρέμβαση στην Αττικό Metro για να ενημερωθεί ο Δήμος και να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα.

Για το Κέντρο Αποτέφρωσης Οστών (ΚΑΟΝ) στο Γ Νεκροταφείο

Με απόφαση του Δ. Αθηναίων στο Γ Νεκροταφείο θα φτιαχτεί Κέντρο Αποτέφρωσης Οστών. Το ΚΑΟΝ έχει χωροθετηθεί στη μάντρα του Νεκροταφείο επί της οδού Κοτυώρων, σε σημείο που απέχει 35μ από τα σπίτια και λιγότερο από 100μ από σχολείο. Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν έντονη ανησυχία για το ΚΑΟΝ, για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, για τις πιθανές οσμές από την καύση, για το αποτύπωμα της καύσης στον αέρα. Μπορεί το Γ Νεκροταφείο να ανήκει Διοικητικά στο Δ. Αθηναίων, αλλά την υποβάθμισης της ποιότητας ζωής την «απολαμβάνουν» οι κάτοικοι της Νίκαιας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλώντας τη Δημοτική Αρχή να κάνει άμεσα παρέμβαση στο Δ. Αθηναίων και να ζητήσει να σταματήσει η κατασκευή του έργου, να υπάρξουν όλες οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες και αν συνεχιστεί το έργο, αυτό να χωροθετηθεί σε άλλο σημείο του Νεκροταφείου που δε γειτνιάζει με τον οικιστικό ιστό, αναδεικνύοντας και την ανάγκη να ανοίξει ουσιαστική συζητηση για την οριστική απομάκρυνση του Νεκροταφείο μέσα από την πόλη και την απόδοση του χώρου ως πάρκο αναψυχής-αθλητισμού και πολιτισμού σε όλο το λαό.

Ο Δήμαρχος έδειξε ενοχλημένος που εκατοντάδες κάτοικοι του έστειλαν επιστολή με τα αιτήματα τους, θεωρώντας ότι στο Δήμαρχο Αθηναίων έπρεπε να την στείλουν τη διαμαρτυρία τους, αφού στην Αθήνα ανήκει το Νεκροταφείο. Προφανώς θεωρεί ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων πρέπει να λύσει και τα προβλήματα των κατοίκων της πόλης μας που γειτνιάζει με το Νεκροταφείο. Μάλιστα ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπακογιάννη τον διαβεβαίωσε ότι μελλοντικά θα γίνει ΚΑΟΝ, δεν υπάρχει περιβαλλοντική άδεια ακόμα και ότι δε προβλέπεται να γίνει κοντά στην οδό Κοτυώρων.  

Για το ΣΜΑ στο Σχιστό

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε την εναντίωση της στην τροπολογία της Κυβέρνησης και στην απόφαση της Περιφέρειας για χωροθέτηση νέου ΣΜΑ στο Σχιστό. Έθεσε την εναντίωση της στα σχέδια που υπάρχουν για υποδομές ακόμα και για καύση σκουπιδιών στην περιοχή, θέτοντας ότι συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να εναντιωθεί σε νέα μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Σχιστούκαι στην καύση των απορριμμάτων, ζητώντας ενημέρωση από τη Διοίκηση του Δήμου για το θέμα.

Το μόνο που μας είπε ο Δήμαρχος είναι ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη όλων των Δημάρχων της περιοχής να μην έρχονται σκουπίδια από άλλου Δήμους, αλλά μόνο από τους Δήμους της Περιφέρειας του Πειραιά.!!!!!

Για την «αμαρτωλή» ΔΕΤΕΟΠΑΝ

Σχολιάζοντας ένα post του Δημάρχου στο facebook σχετικά με την «αγανάκτηση» του για χρέη που καταλογίστηκαν στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΤΕΟΠΑΝ, η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε το Δήμαρχο αν πραγματικά θέλει να ενημερωθεί για τα χρέη της ΔΕΤΕΟΠΑΝ, τότε να ρωτήσει στελέχη της Διοίκησης του που ήταν στη Διοίκηση του Δήμου και την περίοδο 1995-2002 που «φούσκωσε» με χρέη η ΔΕΤΕΟΠΑΝ.

Επίσης μπορεί να ρωτήσει να μάθει όταν την περίοδο 2003-2010 που Διοίκηση ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, πως πήρε την απόφαση να κλείσει την καταχρεωμένη ΔΕΤΕΟΠΑΝ που παρέλαβε, πως κάλυψε όλα τα χρέη της ΔΕΤΕΟΠΑΝ σε εργαζόμενους, πως μονιμοποίησε όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΤΕΟΠΑΝ και τους ενέταξε στον Οργανισμό του Δήμου, πως έβαλε ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τη ΔΕΤΕΟΠΑΝ, πως μέλη της Διοίκησης 1995-2002 καταδικάστηκαν ακόμα και με ποινή φυλάκισης.

Επιφυλασσόμαστε κ. Δήμαρχε, γιατί εκτός από την επικοινωνιακή πολιτική, υπάρχει και η πραγματικότητα, εκτός από το «ασανσέρ» των χρεών και την χιλιοπιπιλισμένη καραμέλα σας.