ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στα ΠΡΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ της 5ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 12.05.2021)

lslogoΓια τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε για άλλη μια φορά τον αποκλεισμό της πολιτικής συζήτησης από τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/3/2021 ο Πρόεδρος του ΔΣ έκλεισε τα μικρόφωνα και έληξε τη Συνεδρίαση αρνούμενος να συζητηθεί ψήφισμα για την Υγεία που είχαν θέσει 3 Δημοτικές Παρατάξεις.

Αποκαλυπτική για το πώς η Διοίκηση βλέπει τις Συνεδριάσεις του ΔΣ ήταν η απάντηση του Προέδρου «το ΔΣ δεν είναι λαϊκή συνέλευση να θέτει ο καθένα ότι θέλει, σεβόμαστε την μειοψηφία αλλά και την πλειοψηφία που η βούληση της ήταν να μη συζητηθεί το ψήφισμα και αυτό πράξαμε αφού η πλειοψηφία εκφράστηκε να αποσυρθεί το ψήφισμα». Αλλά λόγια … να αγαπιόμαστε από το Πρόεδρο του ΔΣ. Απλά να θυμίσουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων για να καταγραφεί πόσοι επιθυμούν να αποσυρθεί η συζήτηση του ψηφίσματος και η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε ακόμα και στους συμβούλους της δικής της παράταξης να εκφραστούν κλείνοντας τα μικρόφωνα σε όλους.

 

Εντάξει την ένοχη σιωπή των δημοτικών συμβούλων της ΝΔ την καταλαβαίνουμε, αλλά την ίδια σιωπή και οι δημοτικοί σύμβουλοι του «λαλίστατου» ΣΥΡΙΖΑ………;

Τελικά σεβασμός της πλειοψηφία σημαίνει… ταύτιση και συνδιοίκηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στο ΔΣ της πόλης.

20ο-25ο Δημοτικά Σχολεία ΝίκαιαςΓια τη μονοδρόμηση της οδού Μ. Σολάκα εξώ από τα 20ο-25ο Δημοτικά Σχολεία Νίκαιας για 3η φορά το επαναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση στο ΔΣ (ζήτημα που είχε ξαναθέσει σε συνεδριάσεις του ΔΣ τον 6/2020 και τον 1/2021). Ενώ υπάρχει Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από τον 10/2019, Απόφαση του ΔΣ από τον 11/2019, απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον 3/2020 ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί η Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έχουν περάσει 2 σχολικές χρονιές και ακόμα η Μ. Σολάκα δεν έχει μονοδρομηθεί με ότι αυτό σημαίνει για την επικινδυνότητα της προσέλευσης των μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα γίνει η μονοδρόμηση , μετά από 1 ½ έτος καθυστέρηση. Ενώ είναι χαρακτηριστικό το πόσο έχει ενδιαφερθεί η Δημοτική Αρχή για τη μονοδρόμηση και την ασφάλεια των μαθητών, που στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 17/5/2021 θα συζητηθεί η επικαιροποίηση της Απόφασης που έχει ζητήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση από τον 3/2020.

Τόσο …άμεση ήταν η ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής στο αίτημα των Συλλόγων Γονέων των 20 και 25 Δημοτικών Σχολείων Νίκαιας.

Για το άγαλμα της Διαμάντως Κουμπάκη στην ομώνυμη πλατεία, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα στοιχεία που αναγραφούν ποιον παριστά το γλυπτό, δηλαδή όνομα, δράση, βιογραφικά στοιχεία και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει τη ζημιά άμεσα.

STADIO MERKOYRI STIVOYΓια την ανάγκη ύπαρξης στίβου στην πόλη μας η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ότι πρέπει να έρθει θέμα για συζήτηση στο ΔΣ η ανάγκη διαμόρφωσης γηπέδου στίβου 400μ με σκάμμα, στρώμα για τα αθλήματα ύψους και βαλβίδα για τα αθλήματα ρήψης με αφορμή την ανάπλαση που θα γίνει στο χώρο πίσω από το γήπεδο Μ. Μερκούρη με χρήματα της Περιφέρειας, εκεί που ήδη υπάρχει γήπεδο στίβου 200μ. Μάλιστα είναι ανάγκη το αίτημα ομάδων και εκατοντάδων κατοίκων να διαμορφωθεί ως αίτημα στη Γ.Γ. Αθλητισμού για χρηματοδότηση για την κατασκευή και συντήρηση του γηπέδου στίβου.