ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο 08.09.2021

Οι παρεμβάσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Σεπτέμβρη 2021 που έγιναν για τα εξής θέματα:

  • Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  • Για το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους
  • Για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό

 

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

08-09-2021-sxoleia-metraΗ Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε ενημέρωση για τα αναγκαία έργα που έπρεπε να γίνουν στα σχολεία (βαψίματα, τουαλέτες, διαμόρφωση αιθουσών, κ.α.) μπροστά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Έθεσε το ζήτημα της προετοιμασίας του Δήμου για την πανδημία στα σχολεία με αιχμή το ζήτημα του προσωπικού καθαριότητας. Σήμερα ο Δήμος διαθέτει 16 μόνιμες σχολικές καθαρίστριες, ενώ θα προσληφθούν μέσα από την επιδότηση που ενέκρινε το Υπ. Εσωτερικών 59 πλήρους απασχόλησης – 3/4ωρες και 20/3ωρες. Το σύνολο των καθαριστριών είναι πίσω από τις ανάγκες για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών όλων των σχολείων της πόλης, εν μέσω μάλιστα του 4ου κύματος της πανδημίας και των ανύπαρκτων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να υπάρξει κινητοποίηση Δήμου και Συλλόγων Γονέων προς το Υπ. Εσωτερικών για να απαιτηθεί επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για κάθε σχολείο της πόλης και έκτακτη χρηματοδότηση προς τις Σχολικές Επιτροπές για έργα και επάρκεια υλικών υγιεινής για την πανδημία στα σχολεία.  

 

Για το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους

08-09-2021-athlitika programmataΗ Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε την αντίθεση της στην ανακοίνωση της Κυβέρνησης να «παγώσει» -ουσιαστικά δηλαδή να σταματήσει το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους που διενεργείται μέσω των Δήμων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλά από τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου κινδυνεύουν να μην γίνουν, όπως επίσης και τα αθλητικά προγράμματα στα σχολεία που γίνονται μαζί με τους Συλλόγους Γονέων. Μάλιστα η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο μετά από 2 χρόνια κλειστών σχολείων και αθλητικών προγραμμάτων, με την ανάγκη κυρίως των παιδιών και των εφήβων να είναι ακόμα πιο επιτακτική να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Σήμερα ο Δήμος διαθέτει ελάχιστους μόνιμους γυμναστές και κάθε έτος χρησιμοποιούνται περίπου 25 συμβασιούχοι γυμναστές για τα προγράμματα αυτά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ότι δεν θα δεχτεί περικοπές στα αθλητικά προγράμματα τα οποία μάλιστα πρέπει να είναι δωρεάν για όλους τους ανήλικους και να έχουν καθαρά συμβολικό κόστος για τους ενήλικες. Πρότεινε να υπάρξει παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία για την άμεση πρόσληψη μόνιμων γυμναστών που έχει ανάγκη η πόλη μας.

 

Για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό

08-09-2021-Kifisos antiplimirikaΗ Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα της ανάγκης όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που οφείλουν να κάνουν Κυβέρνηση – Περιφέρεια – Δήμος. Μάλιστα, ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Αττική, ο Κηφισός έχει σοβαρές πιθανότητες να υπερχειλίζει και η κατάληξη του στην περιοχή του Ρέντη εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ότι πρέπει ο Δήμος άμεσα να απαιτήσει από Κυβέρνηση και Περιφέρεια έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής του Ρέντη γύρω από τον Κηφισό.