Εικόνες της πόλης: Παιδική Χαρά «Μην Πληζιάζετε...»

Έχουμε επανέλθει πολλές φορές στο συγκεκριμένο θέμα και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε… Είναι πλέον ολοφάνερο ότι λίγο νοιάζει τη δημοτική αρχή που θα πάνε οι δημότες τα παιδιά τους. Και ενώ η κρίση σφίγγει όλο και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των νέων ζευγαριών, οι παιδικές χαρές είναι οι βασικές ανάσες ζωής στις γειτονιές μας. Οι μόνοι χώροι που μπορούν να παίξουν τα παιδιά μας χωρίς το «βραχιολάκι» των 21 –πλέον- ευρώ του Allou Fun Park και των άλλων ιδιωτικών παιδότοπων. Αφού λοιπόν έκλεισε 5 παιδικές χαρές, εγκατέλειψε όσες παιδικές χαρές έχουν απομείνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα:

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο έθεσε υπ' όψη της διοίκησης τα προβλήματα και τους κινδύνους που έχει η παιδική χαρά στην πλατεία Δαβάκη. (Δείτε τις φωτογραφίες από το άρθρο εδώ)

Η απάντηση, με προκλητικό τρόπο, από τον αντιδήμαρχο κ. Σταματάτο ήταν να πάμε επί τόπου! να τα δούμε μαζί! υπονοώντας ότι δεν ίσχυαν όσα λέγαμε. Επισκεφθήκαμε ξανά τον χώρο και το αποτέλεσμα δείτε το στην φωτογραφία!

Η δαιμόνια λύση: Πήγε ο κ. αντιδήμαρχος και έβαλε κορδέλες «ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ»'.

Πάει και η πρόκληση, πάει και η ...''μαγκιά''. Βέβαια κάτω από όλη αυτή την πίεση και τη δημοσιοποίηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση αναγκάστηκαν τελικά να τα φτιάξουν.

Απαιτούμε να ληφθούν αμέσως μέτρα σε όλους τους ανοικτούς χώρους της πόλης ώστε να γίνουν ασφαλείς για τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

Παλαιοτερα άρθρα μας για το θέμα:

http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimos-nikaias-renti/politismos-paideia-ygeia-athlitismos/792-2014-08-31-22-27-48

http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimotiki-enotita-nikaias/287-lr1