ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Συνεχίζονται οι προκλήσεις των χρυσαυγιτών

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Συνεχίζονται οι προκλήσεις των χρυσαυγιτών

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για την υπόθεση της επίθεσης από μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου χρυσαυγιτών στο Στέκι «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, στις 10 Ιούλη 2013. Η Πολιτική Αγωγή ωστόσο ζήτησε την κλήτευση δύο ακόμα μαρτύρων για την υπόθεση.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα για την επίθεση μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου χρυσαυγιτών με μαχαίρια και τσεκούρια στο Στέκι «Αντίπνοια» το 2008, η δίκη διακόπηκε λόγω της έντασης που προκλήθηκε από την παρεμπόδιση κόσμου να εισέλθει στο ακροατήριο. Συγκεκριμένα κι ενώ αρχικά είχαν εισέλθει συνταγμένα οι χρυσαυγίτες στην αίθουσα του δικαστηρίου, στη συνέχεια η Αστυνομία παρεμπόδισε την είσοδο στο ακροατήριο άλλων συγκεντρωμένων που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη δίκη. Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών προς την αστυνομία για τα κενά έδρανα οι χρυσαυγίτες, επιχείρησαν να επιτεθούν στο ακροατήριο διασπώντας τον αστυνομικό κλοιό που τους χώριζε, ουρλιάζοντας, βρίζοντας και χειρονομώντας. Το ακροατήριο απάντησε επίσης με συνθήματα, ενώ πετάχτηκαν εκατέρωθεν και αντικείμενα.

Οι χρυσαυγίτες άρχισαν να τραμπουκίζουν, να χειροδικούν, να απειλούν και δεν δίστασαν να προσβάλλουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, προκαλώντας τη μητέρα του (σ.σ. αναμένεται να υποβληθεί μήνυση από την οικογένεια) και κάνοντας χυδαίες χειρονομίες. Τα ΥΜΕΤ που εισέβαλαν στην αίθουσα για να επιβάλουν την τάξη και να εμποδίσουν τη συμπλοκή, έκαναν ακόμα χειρότερη την κατάσταση, αφού άρχισαν να χτυπάνε με γκλομπ το ακροατήριο, ενώ καπνοί από πυροσβεστήρες έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Τελικά, η αποχώρηση του κοινού έγινε κάτω από ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με τους χρυσαυγίτες να φεύγουν από άλλη έξοδο, όπως πάντα.

Πηγή: 902.gr