Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Χιλιάδες συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία - λαϊκή κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα»

Χιλιάδες συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία - λαϊκή κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου και έφθασε στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, όπου έγινε μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση. 

Οι διαδηλωτές έστειλαν το σαφές μήνυμα για δουλειά, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για έργα που έχει ανάγκη ο λαός, για αύξηση των δαπανών για κοινωνική πολιτική, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 Να γίνει καθαρό ότι «συνεχίζουμε» στο δρόμο της περσινής πορείας αγώνα που έκανε ο δήμος επίσης κατά της ανεργίας. «Όχι γιατί πιστέψαμε ότι με τέτοιες δράσεις θα ανατρέπαμε το κύμα της ανεργίας και της φτώχειας που μας κυκλώνει, αλλά γιατί θέλουμε ο λαός μας να σταθεί όρθιος, να υψώσει τις απαιτήσεις του, να σηκώσει ψηλά το δίκιο του, τις ανάγκες του που και δίκαιες είναι και ρεαλιστικές, να σημαδέψει θαρρετά τον ένοχο, την αστική πολιτική και την εξουσία της», όπως είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εισηγούμενος την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και ομοφώνως ψηφίστηκε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν σειρά συγκεντρώσεων και συσκέψεων, λαϊκών συνελεύσεων, συναντήσεις της δημοτικής αρχής με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής για την προετοιμασία και οργάνωση της σημερινής κινητοποίησης. Φορείς, σωματεία, σύλλογοι, χαιρέτισαν την πρωτοβουλία και θα είναι σήμερα εκεί, στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, για να βροντοφωνάξουν για το δικαίωμα στη δουλειά και τη βούλησή τους να παλέψουν γι' αυτό, καθώς η φτώχεια εξαπλώνεται και τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του 902: http://www.902.gr/eidisi-synehomenis-rois/topiki-dioikisi/133046/doyleia-gia-oloys-me-dikaiomata-synthima-tis-laikis