Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - Όχι στις απολύσεις των συμβασιούχων αλλά μονιμοποίησή τους ζήτησαν από την ΚΕΔΕ

Για το θέμα των συμβασιούχων συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιούλη, το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, όπου παραβρέθηκαν και παρενέβησαν εκπρόσωποι των εργαζομένων. Το ΔΣ στάθηκε, στα διαδικαστικά του νόμου της κυβέρνησης για το θέμα και όχι στην ουσία, που είναι το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της εξόδου από τους δήμους.  

Ελπίδα Παντελάκη, στην τοποθέτησή της εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε πως επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και «πετάει το μπαλάκι» στους δήμους. Είπε παράλληλα πως είναι δικαίωμα του δημάρχου αν θα ανοίξει θέσεις μονίμων και πόσες και αν θα συνάψει άλλες συμβάσεις. 

Στάθηκε επίσης στη στάση της ΚΕΔΕ τονίζοντας πως συζητάει να δώσει κατεύθυνση αλλά δυσκολεύεται να δώσει οδικό χάρτη. «Ποιόν οδικό χάρτη; Ο οδικός χάρτης είναι συγκεκριμένος, είναι συγκεκριμένα τα βήματα που λέει ο νόμος» είπε και συμπλήρωσε πως προσπαθεί το ΔΣ αλλά στην ουσία κάποιοι δήμαρχοι βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση και βρίσκουν την ευκαιρία να φύγουν από τα πόδια τους οι συμβασιούχοι που έχουν. «Η κυβέρνηση κυβερνά αλλά οι δήμαρχοι υλοποιούν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πιστεύουμε -είπε- ότι η λύση, ο κόσμος όλος αυτός, έπρεπε να έχει μόνιμη και σταθερή εργασία. Είναι πολύ μικρός ο αριθμός με βάση τις ανάγκες των δήμων και υπογράμμισε πως φοβόμαστε μην έχουμε ζητήματα με τη ζωή των εργαζομένων από την εντατικοποίηση της εργασίας. 

Να σταματήσουν οι απολύσεις και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου

Εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ο πρόεδρος Σπύρος Κωνσταντάς στην παρέμβασή του ζήτησε από την ΚΕΔΕ να πάρει απόφαση ώστε να σταματήσουν οι απολύσεις των συμβασιούχων, να πληρωθεί ο κόσμος κανονικά και να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε αυτός ο κόσμος να μη χάσει τη δουλειά του και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Σημείωσε ότι από την αρχή το Συνδικάτο είχε διαφωνήσει με αυτό το νόμο και επιβεβαιώθηκε «επί της ουσίας είναι ένας νόμος που απολύει κόσμο κόντρα σε αυτό που έλεγε η κυβέρνηση ότι έρχεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα»

Ο Σπ. Κωνσταντάς αναφέρθηκε και στην εντατικοποίηση της δουλειάς με αφορμή το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στου Ζωγράφου και το εργατικό ατύχημα στη Μαυροράχη. 

 


Πηγή: www.902.gr