protoulis

Διακήρυξη Λ.Σ.Νίκαιας-Ρέντη - Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Diakiriksi-Ekloges-2019

 

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

kalesma-ths-ke-toy-kke-2

 

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ - «Πυροτέχνημα» η συζήτηση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ για τον «Κλεισθένη»

 

Ελπίδα Παντελάκη , δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση, τη συζήτηση για τις επερχόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκηση («Κλεισθένης») που έγινε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Τόνισε, μάλιστα, πως στόχος είναι να αποκρυφτεί το κυριότερο που έρχεται και με αυτό το νομοσχέδιο, σε συνέχεια άλλων, «των τελευταίων 24 χρόνων, που πάει να προσαρμόσει τη Δημόσια Διοίκηση, το κράτος, στην κεντρική πολιτική. Να εξειδικεύσει  αυτή την πολιτική στους δήμους και τις Περιφέρειες. Και η ευθύνη της ΚΕΔΕ για όλο αυτό το διάστημα, γι' αυτό το περιεχόμενο είναι μεγάλη».

Σημείωσε πως η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ συμφωνεί με την κυβέρνηση στη νέα λεηλασία και φοροκαταιγίδα που θα γίνει στο λαϊκό εισόδημα και πως «έχει ξεθεμελιωθεί την τελευταία 20ετία ό,τι υπάρχει από δημόσια Παιδεία, Υγεία, ό,τι αρμοδιότητες έχουν έρθει έχει αναιρεθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους» και επίσης υπήρξε μείωση της χρηματοδότησης, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ξεθεμέλιωμα της κοινωνικής πολιτικής. Τώρα, συμφωνείτε, είπε, «στο πλιάτσικο σε ό,τι υπάρχει και σε ό,τι έχει σχέση με την καθημερινότητα των εργαζομένων στον τόπο κατοικίας». 

Στάθηκε στο δυστύχημα της Τήνου, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο εργαζόμενοι μετά από πτώση απορριμματοφόρου , υπογραμμίζοντας ότι πληθαίνουν τα εργατικά θανατηφόρα ατυχήματα και έχει συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο. «Δεν υπάρχουν πόροι, υποδομές και υπάρχουν "σαπάκια" απορριμματοφόρα. Ποιος μιλάει από εδώ; Ποιανού ιδρώνει το αυτί του; Είναι βουτηγμένη η κυβέρνηση στο αίμα, στην κυριολεξία είναι ηθικός αυτουργός αυτών των νεκρών και των ατυχημάτων. Όταν δεν παίρνεις μέτρα και είναι "σαπάκια" τα απορριμματοφόρα που τουμπάρουν και σκοτώνεται ο κόσμος, νέοι άνθρωποι, άρα και αυτοί που ανέχονται, που εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική σε όλα τα επίπεδα της αιρετότητας είναι μέσα στο αίμα τα χέρια τους. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν μπορούμε να μιλάμε συνέχεια για επιχειρηματικότητα και μπίζνες και ο κόσμος να ξεροσταλιάζει, να πεθαίνει».  

Αναφέρθηκε, επίσης, πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» παίρνει 9% πανελλαδικό ποσοστό στους δήμους, 5% στην κατανομή των εδρών στα δημοτικά Συμβούλια και στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ έχει 2,5% καθώς «λειτουργεί πλειοψηφικό στο πλειοψηφικό. Και δεν αντέδρασε κανείς όταν το βάλαμε στην ΚΕΔΕ. Βλέπουμε το εκλογικό σύστημα ως ισοτιμία της ψήφου. Αντιθέτως, η κυβέρνηση φέρνει την απλή αναλογική, γιατί θέλει να δημιουργήσει εκείνες τις συγκλίσεις και τις συναινέσεις για να προχωρήσει απρόσκοπτα αυτή η πολιτική». 

Σημειώνεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έθεσε ως όρο ώστε να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία διαβούλευσης και συζήτησης με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης του νομοσχέδιο με την υποσημείωση πως τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής. Μάλιστα, στις 12 Μάη, το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα πάρει τις τελικές αποφάσεις σε διευρυμένη συνεδρίαση.


Πηγή: www.902.gr