Προσφατα αρθρα

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ και τα ΧΡΕΗ του Allou στο ΔΗΜΟ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/7/2018 η Διοίκηση Ιωακειμίδη έφερε θέμα για δημοπρασία δημοτικού χώρου 19,3 στρεμμάτων και αφορά το χώρο που έχει παραχωρηθεί στο AllouFunPark. Η πρώτη δημοπράτηση είχε γίνει πριν από 18 χρόνια από το Δήμο Ρέντη με τίμημα 225.000€ το μήνα και επιπλέον 1% επί του τζίρου. Σύμφωνα με τη Διοίκηση το Allouείχε χρέη στο Δήμο 600.000€ τα οποία έχουν μπει σε ρύθμιση 100 δόσεων καθώς επίσης και χρέη 100.000€ στη ΔΗΚΕΝΙΡ (Δημοτική Επιχείρηση Ρέντη) τα οποία και αυτά έχουν μπει σε ρύθμιση.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος κ. Ιωακειμίδης «έσταζε μέλι» για τον ιδιοκτήτη του Allou αφού :

  • «πήρε έναν χώρο που ήταν σκουπιδότοπος και έφερε ανάπτυξη στην περιοχή»
  • «δεν πειράζει που έχει χρέη στο Δήμο, τα έχει ρυθμίσει και κάποια στιγμή θα τα πάρουμε μακάρι να ξαναπάρει ο ίδιος των χώρο για να μην τον κυνηγάμε μετά για τα χρέη του»
  • «δίνει δουλειά σε 150 παιδιά από την περιοχή μας» , «καλύτερα να δουλεύουν με 350€ παρά να μην έχουν δουλειά»

Επίσης προκύπτουν πολλά ερωτήματα, όπως:

  • Πως μπορεί να διεκδικεί δημοτικό χώρο κάποιος που ήδη χρωστά στο Δήμο;
  • Ο «πετυχημένος Δήμαρχος του Ρέντη» πως ανέχονταν 19 στρέμματα σκουπιδότοπου μέσα την πόλη του και τον παρέδωσε σε ιδιώτη για να πάψει να είναι σκουπιδότοπος;
  • Γιατί η ανάπτυξη πρέπει να ταυτίζεται με την κερδοφορία ενός ιδιώτη και όχι με ελεύθερους χώρους για όλο το λαό;
  • Αν ο Δήμος λαμβάνει 1% επί του τζίρου, μήπως αν κλείνουμε παιδικές χαρές στην πόλη ωθούμε πελατεία στο Allou;

Η Διοίκηση Ιωακειμίδη πιστή στη λογική ότι για τα πάντα πρέπει να πληρώνει ο δημότης και ο Δήμος πρέπει να είναι ένα εργαλείο ανταποδοτικότητας για άλλη μια φορά υπηρετεί καλά αυτό που ξέρει τόσα χρόνια: ιδιωτικοποίηση – ανταποδοτικότητα – μείωση των απαιτήσεων από τον κόσμο.

Η δίκη μας ρώτα ως Λαϊκή Συσπείρωση είναι στην απέναντι πλευρά και θέτει στο προσκήνιο τη διεκδίκηση με βάση τις λαϊκές ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μοναδική παράταξη που καταψήφισε την πρόταση για να παραχωρηθούν 19,3 στρέμματα σε κάποιον ιδιώτη, όποιος και αν είναι αυτός. Η θέση μας είναι ότι ο χώρος αυτός πρέπει να χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου – αθλητισμού – αναψυχής και ο Δήμος να διεκδικήσει χρήματα από το Υπ. Εσωτερικών και την Περιφέρεια για ανάπλαση με πρότυπες παιδικές χαρές και να γίνει ένα υπερτοπικό πολυθεματικό πάρκο με δωρεάν είσοδο για όλους.