Προσφατα αρθρα

protoulis

Διακήρυξη Λ.Σ.Νίκαιας-Ρέντη - Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Diakiriksi-Ekloges-2019

 

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

kalesma-ths-ke-toy-kke-2

 

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αττικής: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για επίθεση στο πρόεδρο του σωματείου της COSCO

ΑΘΗΝΑ 15-8-2018                                                                                                        

Καταγγέλλουμε τη χθεσινή τραμπούκικη επίθεση των εργολάβων στον πρόεδρο  του Σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO. Η πισώπλατη επίθεση έγινε την ώρα που ο Πρόεδρος του Σωματείου ενημέρωνε τους εργαζόμενους.

            Συνάδελφοι,

Η επίθεση αυτή δεν είναι άσχετη από την προσπάθεια του Σωματείου να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις προβλήτες της COSCO με αυξήσεις στους μισθούς. Δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να στήσει δικό της σωματείο εκβιάζοντας για εγγραφές, ώστε να «συνδιαλέγετε» μόνο με τους «δικούς» της.

Γιατί άλλο δεν θέλουν το Σωματείο που υπάρχει; Γιατί το Σωματείο παλεύει εδώ και καιρό ώστε να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Για σύστασή Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Για αναγνώριση επαγγελματικών ασθενειών. Για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Για αιτήματα δηλαδή που βρίσκονται στην προμετωπίδα και των δικών μας αγώνων.

Συνάδελφοι,

Έχουμε πλέον μεγάλη εμπειρία. Η εργοδοσία είτε είναι η COSCO είτε είναι η πλειοψηφία των Δήμαρχων και το κράτος συνολικότερα, έχουν ένα και μοναδικό αντίπαλο. Τους πρωτοπόρους εργάτες. Τους εργάτες που διεκδικούν το δίκιο τους. Που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

Η επίθεση αυτή είχε στόχο τον Πρόεδρο του Σωματείου, αυτός όμως ούτε θα φοβηθεί ούτε θα τα διπλώσει. Η επίθεση είχε σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργάτες. Να σκύψουν το κεφάλι. Να παίζουν το κεφάλι τους και την ζωή τους καθημερινά χωρίς να αντιδρούν, να διεκδικούν.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που αφήνει τέτοιες συμπεριφορές, δίνοντας αέρα στην εργοδοσία να ξεσαλώνει.

Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν!. Τέτοιες πρακτικές θα βρουν απέναντί τους συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία, τους εργαζόμενους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη αλλά και τη καθολική καταδίκη της τραμπούκικης επίθεσης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ