ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΔΕΠ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Γιγαντοπανό στον Πύργο του Πειραιά καλώντας στην αυριανή απεργία για ΣΣΕ με αυξήσεις και δικαιώματα (ΦΩΤΟ)

Το γιαντοπανό στον Πύργο του Πειραιά
Το γιαντοπανό στον Πύργο του Πειραιά

«Όλοι στη μάχη της απεργίας. Η ανάπτυξή τους σημαίνει: - Τεράστια κέρδη για την Cosco - Ένταση της εκμετάλλευσης των εργατών. Τώρα υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. Αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς». Αυτό αναγράφει το γιγαντοπανό του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που έχει αναρτηθεί από τα ξημερώματα της Πέμπτης 6 Σεπτέμβρη στον Πύργο του Πειραιά, καλώντας στην μάχη της απεργίας την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη των εργαζομένων στις προβλήτες 2 και 3 της Cosco για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.

Ταυτόχρονα δίνουν απάντηση στην εργοδοσία που για μια ακόμη φορά πηγαίνει την απεργία των εργαζομένων στα δικαστήρια, κάτι που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων μεθοδεύσεών της, όπως η δημιουργία εργοδοτικού σωματείου για το χτύπημα του αγώνα των εργαζομένων.

Στο σημείο παραβρίσκονται αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και Συνδικάτα της Αττικής μοιράζοντας ανακοινώσεις καλώντας σε στήριξη της απεργίας, ενώ νωρίτερα κλιμάκιο της ΕΝΕΔΕΠ ενημέρωνε τους εργαζόμενους κατά την αλλαγή της βάρδιας για τη σημασία της συμμετοχής στην απεργία. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας από το ΕΚ Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ στον πρόεδρο Πρωτοδικών Πειραιά ενάντια στις συνεχείς διώξεις στον αγώνα των εργαζομένων, ενώ στις 10 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Πειραιά (Σκουζέ και Φίλωνος) όπου θα εκδικαστεί η νέα αγωγή της εργοδοσίας ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.