Προσφατα αρθρα

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - Ο ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στα γραφεία της και κατάσχεσε περιουσιακά της στοιχεία!

Πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια

Την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (!) κατήγγειλε η ΕΛΜΕ Πειραιά, σημειώνοντας πως πρόκειται για κίνηση που στοχεύει στο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην τρομοκράτησή του, πραγματοποιώντας κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά, την Πέμπτη 1η Νοέμβρη.

ekpaideytikoi-goneis-foithtes-kinhtopoihsh-25Αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πειραιά μετέβη στα Δικαστήρια προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για το γεγονός. Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απάντηση για διακοπή της δίωξης, ενώ για το όποιο αίτημα υπάρχει, διεμήνυσε ότι θα πρέπει να κατατεθεί γραπτώς από το συνήγορο της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης μίλησε ο Ηλίας Πατίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τη συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα απολογηθούμε σε κανένα γιατί προσφέρουμε υλική βοήθεια σε εξαθλιωμένους από την αντιλαϊκή πολιτική συναδέλφους μας, κατέληξε.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη σημερινή (31/10) έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!

Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την προηγούμενη μέρα (30/10) κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε "επίσκεψη" στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό μας) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

Δημόσια δηλώνουμε ότι δεν θεωρούμε τυχαία την ενέργεια αυτή, ούτε γιατί διάλεξαν το Σωματείο μας. Δεν είναι πρώτη φορά που στοχοποιείται η ΕΛΜΕ Πειραιά. Ξέρουμε ότι η αγωνιστική μας δράση έχει ενοχλήσει αρκετούς...

Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους.

Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Σωματείου μας διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε μέλος μας! Σε αυτούς και μόνο απολογούμαστε!

Τα έσοδα του Σωματείου μας είναι μόνο από τις συνδρομές των μελών μας.

Δεν μισθώνουμε κτίριο, δεν απασχολούμε εργαζόμενους, δεν έχουμε έσοδα από εμπορικές δραστηριότητες (π.χ. εκδηλώσεις).

Τι κρύβεται, ποιοι είναι πίσω από αυτή την κίνηση, ποια συμφέροντα και το τι επιδιώκουν δεν είναι δύσκολο να τα φανταστούμε.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δηλώνουμε ότι τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε, τίποτα δεν θα εμποδίσει, τίποτα δεν θα σταματήσει τη δράση και τους αγώνες του Σωματείου μας, κανένας ελεγκτικός ή κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους και των κυβερνήσεων.

Τίποτα δεν έχουμε να κρύψουμε, οι δράσεις και οι αποφάσεις μας είναι γνωστές τόσο στους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, όσο και στην κοινωνία του Πειραιά.

Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από κάθε εργατικό σωματείο, σύλλογο ή συνδικάτο. 

Ας ψάξουν λοιπόν αλλού για παραβάτες και ας αφήσουν το Σωματείο μας να συνεχίσει την αλληλεγγύη του σε άρρωστους και οικονομικά εξαθλιωμένους συναδέλφους μας.

Αποτελεί πρόκληση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και το ΣΔΟΕ να κυνηγούν με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή (με τις πλάτες των κυβερνήσεων) και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Δεν θα μας εμποδίσουν να ενισχύουμε κινήματα και αγώνες εργαζομένων, σωματείων, φορέων.

Το γεγονός καταγγέλλουν η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αθήνας (ΑΣΓΜΕ), το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Κορυδαλλού, Περάματος «Η Εστία της Γυναίκας» και Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Η Στοργή του Παιδιού», τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, η ΠΕΝΕΝ και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πειραιά.


Πηγή: 

www.902.gr/kinitopoiisi-diamartyrias-sta-dikastiria-peiraia

www.902.gr/o-sdoe-ekane-efodo-sta-grafeia