Ανοίγει αύριο τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

 

 

Μία μόλις μέρα μας χωρίζει από την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον. Το Φεστιβάλ και φέτος φιλοξενεί πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, γίνεται χώρος συνάντησης φορέων, οργανώσεων, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, νέων εργαζόμενων και ανέργων.

 

Το Σάββατο στις 8.45 μ.μ. η κεντρική ομιλία από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στις 8.30 μ.μ. χαιρετισμός από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη.

Ο χώρος του «πάρκου Τρίτση» διαμορφώνεται με την εθελοντική δουλειά των νέων κομμουνιστών για να φιλοξενήσει ένα πλούσιο ποιοτικό πρόγραμμα. Οπως πάντα, θα υπάρχει η Κεντρική Σκηνή, η οποία θα φιλοξενήσει μια σειρά αφιερώματα που στόχο έχουν να φέρουν σε επαφή τη νέα γενιά με έργα καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από την αντίσταση του λαού, από την ανυπότακτη στάση των κομμουνιστών. Στη Λαϊκή Σκηνή θα γίνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με στοιχεία της μουσικής παράδοσης από διάφορες περιοχές και άλλα αφιερώματα. Η Σκηνή Νεανικής Δημιουργίας θα γίνει βήμα παρουσίασης της δουλειάς νέων δημιουργών, ενώ θα λειτουργήσει και Θεατρική Σκηνή. Συζητήσεις και πολύμορφες εκδηλώσεις θα γίνουν στους επιμέρους χώρους της Διεθνούπολης, των Νέων Εργαζομένων, Νέων Γυναικών, ΑΕΙ - ΤΕΙ, Μαθητών, Αθλητισμού κλπ, ενώ το δικό τους χώρο στο Φεστιβάλ θα έχουν και θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ. Στους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ, ο Παιδότοπος θα προσφέρει διασκεδαστικές και δημιουργικές στιγμές.