46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ» - «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή» δυναμώνουμε τη δική μας αντεπίθεση

46-FestivalΜε σύνθημα «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή!» το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» κορυφώνει τις εκδηλώσεις του από αύριο, Πέμπτη 17 έως το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη, στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου στην Αθήνα, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των διοργανωτών και επισκεπτών.

Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μια μέρα νωρίτερα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, ενώ το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί και τις τρεις μέρες από αγαπημένους καλλιτέχνες.

Παράλληλα, ανταποκρινόμενη στην έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών για άμεση ανάγκη αιμοδοσίας, η ΚΝΕ πήρε την πρωτοβουλία διοργάνωσης εθελοντικών αιμοδοσιών σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί εθελοντικές αιμοδοσίες σε πάνω από 20 πόλεις της Ελλάδας. Στην Αθήνα, η πρωτοβουλία αυτή ολοκληρώνεται την 1η μέρα των κεντρικών εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ, Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη, 9.00 - 19.00, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά)

Με όλες τις προσαρμογές του, το φετινό Φεστιβάλ δεν έχει να ζηλέψει από προηγούμενα καθώς ο πολιτικός πήχης παραμένει ψηλά και αναδεικνύει την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, που προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ. Η νεολαία με τη συμμετοχή της θα δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στο κράτος και το σύστημα που της κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Για άλλη μια φορά, το μεγαλύτερο νεολαιίστικο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας θα στείλει ηχηρά το μήνυμά του, με την κορύφωσή του στην Αθήνα, αφού ολοκληρώνει το καλοκαιρινό ταξίδι του περνώντας με εκδηλώσεις από όλη τη χώρα.

Καθώς η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων συμπίπτει με τη συμπλήρωση εφτά χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες, το Φεστιβάλ θα στείλει δυνατά τα αντιφασιστικά του μηνύματα μπροστά και στην επικείμενη ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. 

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αθήνα θα συγκεντρώνεται οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες της φονικής έκρηξης της Βηρυτού.

Θα υπάρχουν ακόμα βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και μπαρ, με λειτουργία προσαρμοσμένη στις συνθήκες.

Για την πρόσβαση στο χώρο του Φεστιβάλ με συγκοινωνία δείτε ΕΔΩ

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα για το τριήμερο των εκδηλώσεων δείτε ΕΔΩ

 

 

Μέτρα προστασίας της υγείας των διοργανωτών και επισκεπτών 

  • Η πρόσβαση στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου θα γίνεται ελεγχόμενα από περισσότερες εισόδους, με τις «πύλες» του Φεστιβάλ να ανοίγουν 2 ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.
  • Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
  • Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις.
  • Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.
  • Αυξημένη θα είναι η διάθεση τουαλετών και νιπτήρων, που θα εξυπηρετούν το σύνολο του κόσμου, καθώς και η εξασφάλιση τακτικής καθαριότητας.
  • Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ιατρείο, με ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.

Δείτε ακόμα:

Ο χάρτης του Φεστιβάλ στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου

Τα «Θέματα Παιδείας» στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


Πηγή: 902.gr