ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ – Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 12 Μάη

kinhtopoihsh-ek-peiraia-de-gol-24Σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή και η οποία συζητιέται την ερχόμενη βδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καλεί η  Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο τον λαό, με συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια. Συλλαλητήριο την ίδια μέρα και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε πολλές πόλεις. 

Όπως υπογραμμίζει στο κάλεσμά της, «είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για 5 χρόνια και στη συνέχεια επ' αόριστον, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Ηδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη, με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις - πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!».

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, εργατικά Σωματεία και μαζικοί φορείς.

 

Οι προσυγκεντρώσεις σωματείων, συλλόγων, επιτροπών ειρήνης και μαζικών φορέων για τη μεγάλη συγκέντρωση  την Πέμπτη 12 Μάη στα Προπύλαια, ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις έχουν οριστεί για τις 6:15 μ.μ. στα εξής σημεία:

 

  • Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα  σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα
  • Πλατεία Κοραή: Επιτροπή αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζόμενων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι γονέων, Επιτροπές Ειρήνης
  • Ομόνοια: Σωματεία συνταξιούχων, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων, ΟΓΕ, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς της Αττικής