ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ - Την Κυριακή η αντιφασιστική συγκέντρωση

keratsini-sigkentrosi-16Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο Κερατσίνι, στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού (προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην πλατεία Νίκης - Ζαρντέν).

Επίσης, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη καλεί σε συναυλία στις 7 μ.μ. στον χώρο των Λιπασμάτων (Σιλό), ενώ στηρίζει και τις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας».

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», τονίζει το Εργατικό Κέντρο. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Πριν από 9 χρόνια, τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι δολοφονεί τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα για τις ιδέες και τα τραγούδια του. Μια βδομάδα νωρίτερα άλλο τάγμα εφόδου στήνει δολοφονική ενέδρα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Εχουν προηγηθεί εγκληματικές επιθέσεις ενάντια σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και πλήθος άλλων.

 

Σήμερα, 9 χρόνια μετά, στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας έχει γίνει πλέον συνείδηση ότι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που έστειλαν στη φυλακή το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του. Χρειάζεται καθημερινή πάλη με το σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό, που τον θρέφει και χρησιμοποιεί τέτοιες ομάδες για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργοδοτών, να επιβάλλουν τις ορέξεις τους ενάντια στους εργαζόμενους που ασφυκτιούν κάτω από την επίθεση που δέχονται στα εργασιακά τους δικαιώματα».

«Κανένας εφησυχασμός!», είναι το μήνυμα που στέλνει το Εργατικό Κέντρο. Καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση «ιδιαίτερα μετά τις αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών και τη δίκη σε 2ο βαθμό στο Εφετείο της Αθήνας», σε αγώνα για «να μπούνε ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης».

«Η εργατική τάξη, τα συνδικάτα, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια πλάι στον καθημερινό αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, κόντρα σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, δίνουν μάχη ώστε όλα αυτά τα ναζιστικά μορφώματα που βρήκαν την ευκαιρία και βγήκαν από τις τρύπες τους, να ξαναγυρίσουν πίσω σ' αυτές. Στις εργατογειτονιές του Πειραιά, στις προσφυγογειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και της Κοκκινιάς ξέρουμε καλά πώς να πολεμάμε τον φασισμό, πώς να παλεύουμε διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή. Αντίπαλός μας είναι το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν, έχοντας ως μακρύ τους χέρι τέτοιες ομάδες για να φοβίζουν τον εργάτη και να μην σηκώνει κεφάλι στις ορέξεις της εργοδοσίας», τονίζει και καλεί σωματεία και εργαζόμενους στη συγκέντρωση και τη συναυλία.

«Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αταλάντευτα θα συνεχίσει την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Η αντεπίθεση της εργατικής τάξης, ο αγώνας για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, απέναντι σε απολύσεις και αντεργατικούς νόμους πρέπει να βάλει στο επίκεντρο το ίδιο το σύστημα που χτυπάει τα δικαιώματά μας, που γεννά και θρέφει και τον φασισμό», καταλήγει.


Πηγή: www.902.gr