ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ - Κ. Ιωαννίδης: Να πάρουμε θέση μάχης ξεμπερδεύοντας με τη λογική της αναμονής

nikaia-ioannidis-5

 

Σε εκδήλωση των ΚΟ Νίκαιας του ΚΚΕ μίλησε το Σάββατο ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη «να πάρουμε θέση μάχης. Να ξεμπερδεύουμε με τη λογική αναμονής που καλλιεργείται». Συγκεκριμένα, σημείωσε:

«Εδώ στην πόλη μας, το ΚΚΕ σας καλεί να πάρουμε την απόφαση να στοχεύσουμε όλοι μαζί στην αιτία των προβλημάτων μας. Να πάρουμε θέση μάχης. Να ξεμπερδεύουμε με τη λογική αναμονής που καλλιεργείται.

Γιατί ο λαός μας έχει δοκιμάσει πολλές συνταγές αντιλαϊκών κυβερνήσεων για να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, δηλαδή αστάθεια στη ζωή, στην καθημερινότητα των ανθρώπων του μόχθου. Αλλά πολιτική σταθερότητα για το κεφάλαιο. Ανασφάλεια για τον λαό. Γιατί ο λαός μας δεν έχει δοκιμάσει συνολικά τη δύναμή του. Όμως όποτε το έκανε, βγήκε νικητής. Βγήκε όρθιος και περήφανος.

Αυτός ο χειμώνας δεν θα είναι δύσκολος για όλους.

Δεν θα είναι δύσκολος για τους μεγαλοξενοδόχους που κολυμπάνε στα κέρδη αφού όλο το καλοκαίρι έβγαλαν το λάδι σε χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους και μετέτρεψαν το δικαίωμα στις διακοπές σε πολυτέλεια, απλησίαστη για 1 στους 2 Έλληνες.

Δεν θα είναι δύσκολος ο χειμώνας για τους ενεργειακούς ομίλους όπως η "MotorOil" που ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1 δισ. στο πρώτο εννιάμηνο του 2022 ή για τα ΕΛΠΕ που ανακοίνωσαν αύξηση κερδών 323% για το 2022.

Αυτά πληρώνουμε κάθε μέρα στο βενζινάδικο!

Το σύνθημα "Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός" είναι ένα κάλεσμα μάχης και αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα είναι έκφραση της ανάγκης να καταργηθεί όλη αυτή η άθλια νομοθεσία που διαμόρφωσαν βήμα βήμα και υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις και την οποία συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι εκείνη η νομοθεσία που από τη μια παραδίδει τα λαϊκά σπίτια στα "νύχια" των τραπεζών και των funds και από την άλλη ποινικοποιεί και διώκει όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτήν την πολιτική.

Και επειδή ακούγονται πολλά και υποκριτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν ούτε πλειστηριασμοί λαϊκης κατοικίας ούτε διώξεις όσων αντιστέκονταν στους πλειστηριασμούς ζητώντας μάλιστα προκλητικά αποδείξεις ...θυμίζουμε ορισμένα από τα έργα τους.

Παρασκευή 18 Μάη 2018.Τράπεζα άρπαξε το σπίτι ελεύθερου επαγγελματία από το Βόλο, επειδή δεν μπορεί να ξεπληρώσει το δάνειο 49.395 ευρώ που είχε πάρει το 2005.

28 Ιούνη Θεσσαλονίκη. Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μέλη σωματείων, απαιτώντας τη διακοπή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας εργαζόμενου, που μάλιστα έχει δύο ανήλικα παιδιά.

Τετάρτη 28/9/2016. Ματαιώθηκε, μετά από έντονες αντιδράσεις, ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός ανασφάλιστου ανάπηρου με 85% αναπηρία και γονιό παιδιού με ειδικές ανάγκες.

Μόλις προχθές στη Βουλή το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την παύση πλειστηριασμών, σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, για την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, για ρυθμίσεις για τα χρέη ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά. Όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν είπαν λέξη υπεράσπισης για αυτές τις τροπολογίες, ούτε λέξη για να συζητηθούν αυτές στη Βουλή!

Στα ακόμη πιο δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, στη "βαρυχειμωνιά" της ακρίβειας, της ανέχειας, του πολέμου, "ασπίδα" μας είναι η οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης και η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Δεν ζητάμε. Ούτε έχουμε την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα. Αλλά να συμφωνήσουμε στα μεγάλα μεγέθη που έλεγε και Μίκης Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σωτήρες! Ποτέ δεν υπήρχαν.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει η αγωνία να γίνει κάτι σήμερα. Και όχι μόνο το ξέρουμε καλά, αλλά και συμφωνούμε και το κάνουμε πράξη.

Αλήθεια όμως; Πότε έγινε πραγματικότητα αυτό το κάτι να γίνει σήμερα;

Μήπως δεν έγινε με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές στην κοινή πάλη με άλλους τίμιους αγωνιστές;

Αυτό το κάτι να γίνει σήμερα, έχει τη σφραγίδα των αγώνων και δεν έχει χαριστεί από καμία κυβέρνηση, από κανέναν δήθεν σωτήρα.

Όποτε ο λαός ακούμπησε τις ελπίδες του στην αναμονή "λύσεων" από τα πάνω, στην πολυδοκιμασμένη και αδιέξοδη κυβερνητική εναλλαγή και στα σενάρια που επεξεργάζεται η άρχουσα τάξη, βρέθηκε χαμένος. Αντίθετα, όποτε ο λαός κέρδισε κάτι, το έκανε στηριγμένος στη δική του δύναμη, στην οργάνωση και τον αγώνα του, με το ΚΚΕ να είναι πάντα μπροστά. Όταν έγραψε ο ίδιος το δικό του σενάριο για τις δικές του ανάγκες».

 


https://www.902.gr/eidisi/politiki/313394/k-ioannidis-na-paroyme-thesi-mahis-xemperdeyontas-me-ti-logiki-tis-anamonis