ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

Εγινε την Κυριακή η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου

 

 
 
Η μαζική συμμετοχή πολλών εργαζομένων από δεκάδες δήμους της Αττικής, αλλά και η παρουσία πολλών νέων δυνάμεων χαρακτήρισε την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, την περασμένη Κυριακή, στην οποία έγινε ο απολογισμός και προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα και ταυτόχρονα ορίστηκε η διεξαγωγή εκλογών από τις 5 έως τις 10 Δεκέμβρη για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

 

Παρουσιάζοντας την εισήγηση εκ μέρους της προσωρινής διοίκησης, ο Μπάμπης Βορτελίνος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πλούσια δράση που ανέπτυξε σε πολλούς δήμους της Αττικής το συνδικάτο, ώστε: Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι το χαράτσι της Περαίωσης. Ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων. Να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Επανασύνδεση ρεύματος που η ΔΕΗ έκοψε σε απολυμένους συμβασιούχους. Να μην κλείσουν παιδικοί σταθμοί και απολυθούν οι εργαζόμενοι. Κοινές κινητοποιήσεις με την ομοσπονδία γονέων και την ΟΓΕ. Ημερίδα για τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς.

 

 

Είναι αναγκαία, σημείωσε ο Μπ. Βορτελίνος, να οργανώσουμε την πάλη:

- Για άρνηση πληρωμής των χαρατσιών από τη λαϊκή οικογένεια.

- Ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

- Στις απολύσεις διμινιτών συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς.

- Για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των παιδιών στα σχολεία.

- Την υπεράσπιση εργαζομένων μέσω ΜΚΟ.

- Αντίσταση σε κάθε ιδιωτικοποίηση τομέων των υπηρεσιών των Δήμων.

 

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι πρέπει η νέα Διοίκηση του Συνδικάτου να προχωρήσει στην Ιδρυση Σωματειακών Επιτροπών σε Δήμους, ώστε να γίνει καλύτερη οργάνωση της δουλειάς.

 

Μετά τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν η Γενική Συνέλευση κατέληξε ομόφωνα σε σειρά αποφάσεων. Μεταξύ άλλων:

  • Την Τρίτη, 15 Νοέμβρη, ημέρα που τα γραφεία προσωπικού θα στείλουν τις καταστάσεις των εργαζομένων για την εφεδρεία τα μέλη του συνδικάτου να πρωτοστατήσουν σε κατάληψη των γραφείων προσωπικού, με στόχο να μη φύγει καμιά λίστα με «εφέδρους» συναδέλφους.
  • Σε όποιο Δήμο ή υπηρεσία ανακοινωθεί απόλυση, την ημέρα εκείνη να υπάρχει κατάληψη.
  • Οργάνωση μαζικής παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 12.00 μ.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών για να μην προχωρήσει απόλυση συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς.
  • Εξουσιοδότηση στη διοίκηση να κηρύξει 24ωρη απεργία, όπου και οπότε χρειαστεί.

 

Ριζοσπάστης, 15 Νοέμβρη 2011