ΠΑΣΕΒΕ - Σήμερα τα συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό

ΑΘΗΝΑ: Στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 8.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ

pasebe asfalistikoΜέρα πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης η σημερινή για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που κινητοποιούνται υπό το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ σε περισσότερες από 20 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Ρόδο και τα Χανιά μέχρι την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια κατεδάφισης της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΠΑΣΕΒΕ, στο οποίο καλούν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, πραγματοποιείται στις 7 το απόγευμα στην πλ. Κάνιγγος. Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στις 8.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ (Εγνατία 66).

Το πρωί της Τετάρτης έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΕ σε Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Γιάννενα, Δράμα, Ηράκλειο, Καβάλα, Καλαμάτα, Κεφαλλονιά, Κόρινθο, Λαμία, Λάρισα, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο, Τρίκαλα, Χανιά. Επίσης, σήμερα στην Κατερίνη, η ΠΑΣΕΒΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), ενώ αύριο το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Καρδίτσα στα γραφεία του τοπικού ΟΑΕΕ. Στην Ικαρία, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών - Εμπόρων οργανώνει συγκέντρωση σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, στον Αγιο Κήρυκο και αύριο Πέμπτη, 13 του Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, στις Ράχες, στην αίθουσα του Χριστού. Κινητοποίηση στις 8.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ οργανώνει σήμερα και η ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης. Στην κινητοποίηση αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ και Καφεπωλών.

Στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ που διακινήθηκε το προηγούμενο διάστημα υπογραμμίζεται η ένταση της επίθεσης που εξαπολύει η τρικομματική συγκυβέρνηση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Οι μικρομαγαζάτορες, αυτοκινητιστές, επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί επιστήμονες ενημερώθηκαν συνολικά για:

- Τη λεηλασία των αποθεματικών, όπου τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια, τις προηγούμενες δεκαετίες, έγιναν λίπασμα για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

- Το τζογάρισμα των εισφορών στο χρηματιστήριο και το «κούρεμα» με τα ομόλογα.

- Τη δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία μόνο για το 2013 «έπεσε» κατά 40%, ενώ σκοπός τους είναι να μειωθεί ακόμα περισσότερο, για να διατεθεί περισσότερο χρήμα για την ανάπτυξη που διαφημίζουν, για τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, όπως αναφέρει η ΠΑΣΕΒΕ, είναι: Τα χρήματα που οι προηγούμενες γενιές πλήρωσαν για να έχουν, σήμερα, σύνταξη, λεηλατήθηκαν. Οι συντάξεις, πια, πληρώνονται από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Ο ΟΑΕΕ, σήμερα, παρουσιάζει έλλειμμα 600 εκατομμυρίων και δυσκολεύεται να καταβάλει τις συντάξεις. Χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και τα 120 εκατομμύρια που προορίζονταν για τους άνεργους συναδέλφους, για να καταβληθούν συντάξεις. Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του ΟΑΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, το Ταμείο οδηγείται σχεδιασμένα σε άμεση χρεοκοπία. Εκβιάζουν προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι συνεχείς περικοπές ότι δε θα πληρωθούν οι συντάξεις.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί που προβλέπουν παραπέρα πετσόκομμα των συντάξεων εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και η κατεδάφιση των υπηρεσιών Υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόνοιας που έχουν πληρωθεί με ιδρώτα.

 


 

Πηγή: Ριζοσπάστης 12.06.2013