ΟΦΟΝ: 3ο Σκακιστικό τουρνουά «Αλέκος Μουχτούρης» προς τιμή των ηρώων του Μπλόκου της Κοκκινιάς στις 7 Οκτώβρη 2017

Ο Ο.Φ.Ο.Ν. μέσα από την εκδήλωση του 3ου κατά σειρά Σκακιστικού τουρνουά χωρίς παράβολο συμμετοχής, προσπαθεί να αναδείξει την προσφορά του Ο.Φ.Ο.Κ. (Ο.Φ.Ο.Ν) στα τιμημένα χρόνια της Εθνικής αντίστασης και ειδικότερα στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.Ένας σύλλογος που έδωσε τα καλύτερα παιδιά του στο πόλεμο ενάντια στον ξένο και ντόπιο κατακτητή την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Πολλά μέλη του τότε Ο.Φ.Ο.Κ. βρέθηκαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα γιατί επέλεξαν μια ελεύθερη πατρίδα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ανάμεσα σε αυτούς του ήρωες βρίσκεται ο ποιητής και ο πρόεδρος του Ο.Φ.Ο.Κ. Αλέκος Μουχτούρης που μεταφέρθηκε μαζί με άλλους 37 Κοκκινιώτες στα νταμάρια του Χαϊδαρίου, όπου και εκτελέστηκαν.

3ο Σκακιστικό Τουρνουά «Αλέξανδρος Μουχτούρης»

Προκήρυξη

1. Γενικά:

Ο Ο.Φ.Ο.Ν προκηρύσσει το 3ο σκακιστικό τουρνουά προς τιμή των ηρώων του μπλόκου της Κοκκινιάς, για πρώτη φορά με την ονομασία  “Αλέκος Μουχτούρης”, που θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου 2017 χωρίς παράβολο συμμετοχής!

2. Οργανωτική επιτροπή:

Μίχας Θανάσης

Γαλανοπούλου Βασιλική

Χειμαριώτης Φάνης

3. Διευθυντής αγώνων – Επικεφαλής διαιτητής:

Διευθυντής Αγώνων: Λιάτσου Άννα

Επικεφαλής Διαιτητής - Κληρώσεις: Πραματευτάκη Ασπασία

4. Σύστημα αγώνων:

Blitz 5 ή 7 γύρων ανάλογα με τις συμμετοχές.

5. Χώρος διεξαγωγής:

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στον χώρο της μάντρας του μπλόκου της κοκκινιάς, Ηλιουπόλεως 102 Α στην Νίκαια.

6. Πρόγραμμα αγώνων:

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 7 Οκτωβρίου 2017 και ώρα έναρξης 16.00μμ

7. Αρχική κατάταξη παιχτών:

Η αρχική κατάταξη των παικτών θα γίνει με αλφαβητική σειρά.

8. Χρόνος σκέψης - Κανονισμοί:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε σκακιστή, 5 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας χωρίς πρόσθετο χρόνο σε κάθε κίνηση.

Η καταγραφή των κινήσεων δεν είναι υποχρεωτική.

Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων και γενικότερα ηλεκτρονικών συσκευών (tablet, laptopκλπ). Όλες οι παραπάνω συσκευές πρέπει να είναι απενεργοποιημένες στο χώρο των αγώνων.

9. Έπαθλα:

Μετάλλια στους τρεις πρώτους γενικής κατηγορίας και στην πρώτη γυναίκα γενικής κατηγορίας.

10. Κριτήρια ισοβαθμίας:

α) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισοβάθμων.

β) Buchholz cut 1.

γ) Αριθμός παρτίδων με μαύρα.

δ) Αριθμός Νικών.

ε) Κλήρωση.

11. Ενστάσεις:

Υποβάλλονται έως και 5 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου και εκδικάζονται αμέσως από την επιτροπή ενστάσεων των αγώνων που αποτελείται από την οργανωτική επιτροπή και τον διευθυντή αγώνων.

12. Δικαίωμα συμμετοχής – Παράβολο:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι επιθυμούν να αγωνιστούν, ανεξαρτήτως από το αν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο αθλητικό σωματείο. Η συμμετοχή τους στο τουρνουά είναι δωρεάν και δεν απαιτεί παράβολο συμμετοχής!

13. Δηλώσεις και επιβεβαίωση συμμετοχής:

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στον Επικεφαλής Διαιτητή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα  

210-4907371, 210-4908666 (5.30μμ έως 8.30μμ) και 693-9836128 μέχρι και την Πέμπτη 5 Οκτώβρη ώρα 23:59 ή στο χώρο των αγώνων μέχρι 1 ώρα πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Στη δήλωση συμμετοχής να αναγράφονται απαραίτητα ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ και τηλέφωνο επικοινωνίας. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής θα γίνει μισή ώρα πριν την έναρξη του 1ου γύρου με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο χώρο των αγώνων. Παίκτης που επιβεβαιώνει συμμετοχή μετά την προγραμματισμένη ώρα θα αγωνίζεται από το 2ο γύρο.

Αποτελέσματα και κληρώσεις στο chess-results.com. Η κλήρωση κάθε γύρου θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου γύρου.