ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για τους συμβασιούχους πραγματοποίησε την Πέμπτη 15/2/2018 το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, προβάλλοντας τα αιτήματα: Καμιά απόλυση συμβασιούχου, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων και συμβασιούχοι από ΜαρούσιΠειραιάΕλευσίναΑσπρόπυργοΜάνδραΝέα ΙωνίαΩρωπό, οι απολυμένοι συμβασιούχοι από το Βρεφοκομείο Αθήνας κ.ά.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Μ. Τσελέντης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, σημειώνοντας ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν «δεν φθάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις, ούτε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας». Τόνισε την αντίθεση του Συνδικάτου στην κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών με ελαστικές μορφές εργασίες και πρόβαλε το αίτημα ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα να μετατραπούν οι συμβάσεις των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ακόμα μίλησε ο Β. Βασιλάκος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και μέλος της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων αναδεικνύοντας την ανάγκη συνέχισης και έντασης του αγώνα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδικάτου και συμβασιούχων με τον γγ του υπουργείου, Κ. Πουλάκη, ο οποίος όμως υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης για χτύπημα  στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.