Προσφατα αρθρα

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ-Μεγάλη συμμετοχή στα εγκαίνια της 1ης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης Νικαιωτών Καλλιτεχνών

Syllogos Gyn Nikaias Ekthesi 6Με μεγάλη συμμετοχή έγιναν τα εγκαίνια της 1ης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης Νικαιωτών Καλλιτεχνών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας.

Παράλληλα με την έκθεση, την Παρασκευή 9 Μάρτη στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση του Συλλόγου για την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μετά από την σχετική εισήγηση θα παρουσιαστεί από την θεατρική ομάδα της Λαϊκής Επιτροπής Κορυδαλλού το μονόπρακτο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η Εβραία».

Οι συμμετοχές των 40 περίπου καλλιτεχνών είναι πραγματικά αξιόλογες. Άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, βρήκαν φιλόξενο χώρο για να εκθέσουν τις δημιουργίες τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στον ομιλία εκ μέρους του ΔΣ:

«Ο ιστορικός Σύλλογος Γυναικών της Νίκαιας (και μέλος της ΟΓΕ), εδώ και 62 χρόνια έχει δράση διεκδικητική και αγωνιστική, δεν παραβλέπουμε όμως την αξία του πολιτισμού που συμβάλλει στην ολοκληρωμένη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου.

 

Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την 1η Ομαδική ΕικαστικήΈκθεση Νικαιωτών Καλλιτεχνών θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προσφέρουμε το δικό μας λιθαράκι στον πολιτισμό της πόλης και να παρακινήσουμε κι άλλους συνδημότες μας να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο!

Φιλοδοξούμε η έκθεση αυτή να αποτελέσει θεσμό και κάθε χρόνο οι καλλιτέχνες της πόλης μας να βρίσκουν φιλόξενο χώρο για να εκθέτουν τα έργα τους.

Δεν θεωρούμε απλή υπόθεση το θέμα του πολιτισμού, των τεχνών και της δημιουργίας…

Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι τέτοια που μπορεί να εξασφαλίσει μια μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Αυτή η πρόοδος μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και να έχουμε ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά. Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!»

 

Η έκθεση που συνεχίζεται, διεξάγεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245, Νίκαια) έως και τις 11 Μάρτη. Οι ώρες λειτουργίας είναι 19:00-22:00.

 

Syllogos Gynaikon Nikaias-Ekdilosi-8-Marti-2018