Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γ.Ιωακειμίδης: «ΛΙΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ… ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ» - Όταν η ξεδιαντροπιά ξεχειλίζει…

keraiaKinit725 iwakeimidis

Η ανακοίνωση των φορέων Νίκαιας-Ρέντη:

Την Πέμπτη 19.07.2018 πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα Δημοτικό Συμβούλιο στο δήμο της Νίκαιας στο οποίο μια ομάδα κατοίκων της περιοχής έθεσε ξανά το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που σχεδιάζεται να τοποθετηθεί στην ταράτσα πολυκατοικίας που βρίσκεται επί της οδού Λακωνίας & Πέντε Πηγαδιών. Είχαν προηγηθεί άλλα δύο δημοτικά συμβούλια που ο Δήμαρχος με προκλητικό τρόπο αγνόησε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τον κατοίκων με αποκορύφωμα να αποστείλει έγγραφο μέσω των υπηρεσιών του Δήμου στο οποίο ενημερώνει ότι για κεραίες χαμηλής όχλησης δεν απαιτείται πολεοδομική άδεια.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ιωακειμίδης ξεπέρασε κάθε όριο. Με προκλητικό και απαξιωτικό ύφος μας είπε αυτολεξεί «λίγος καρκίνος δε πειράζει», ενώ στις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν είπε «αν δεν σας αρέσει μη με ξαναψηφίσετε». Στο αίτημα να μην τοποθετηθεί καμιά κεραία κινητής τηλεφωνίας ιδιαίτερα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από σχολεία η απάντηση ήταν όταν θα μπει θα δούμε..

Είναι πλέον καθαρό ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, όπως πράττει και σε άλλα ζητήματα στον Δήμο, ενδιαφέρεται μόνο για την προώθηση των συμφερόντων των μεγάλων εταιριών και αγνοεί επιδεικτικά τις αγωνίες των κατοίκων ακόμα και σε θέματα πολύ ευαίσθητα όπως αυτό της υγείας.

Με αγώνα θα βρούμε το δίκιο μας  

 

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ακινήτου έχει επιχειρήσει στο παρελθόν και θα ξαναεπιχειρήσει να τοποθετήσει την κεραία στα μουλωχτά αιφνιδιάζοντας μας, όπως έκανε πρόσφατα όταν συνεργείο ήρθε για να τοποθετήσει την κεραία αλλά μετά από αντιδράσεις αποχώρησε. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα λεφτά είναι πολλά ενώ ο ίδιος έχει μετακομίσει σε άλλη περιοχή.

  • Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε να στηθεί αυτή η κεραία στην περιοχή μας, θα μας βρουν απέναντι τους
  • Θα είμαστε σε επαγρύπνηση για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε ενέργεια γίνει για τοποθέτηση κεραίας
  • Θα επιμείνουμε να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας καθαρή θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα ενάντια στην τοποθέτηση

 

Επιτροπή Κατοίκων // Γυναικείος Σύλλογος Πειραιά («η Πρόοδος») // Γυναικείος Σύλλογος Νίκαιας-Ρέντη // Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά // Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας–Ρέντη // Ένωση Γονέων Ε’ Διαμερίσματος