Προσφατα αρθρα

Έχεις μερική απασχόληση; Δεν χωράς στους παιδικούς σταθμούς

 

Τα προβλήματα των παιδικών σταθμών, έθεσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας – συμμετείχε και ένα μικρό παιδάκι με την μαμά του που αποκλείστηκαν από τον σταθμό-

Παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών. Η αντιμετώπιση από τον κύριο Ιωακειμίδη ; Σκαιότατη , απαράδεκτη όπως κάνει κάθε φορά που δημότες ‘’τολμούν’’ να ζητήσουν την ουσιαστική συμμετοχή της διοίκησης του Δήμου για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους. Τα ίδια έκανε και με τους κατοίκους των Μανιάτικων που ήθελαν να ξηλωθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας από την γειτονιά τους. Τα ίδια και με τις καθαρίστριες των σχολείων που ήταν απλήρωτες. Τα ίδια με τους κάτοικους του Ρέντη στις πολυκατοικίες , που τσαλαβουτάνε στις λάσπες όταν βρέχει.

Έφτασε στο σημείο να πει στην πρόεδρο του Συλλόγου, να προσέχει την κριτική της γιατί είναι φιλοξενούμενη!

Του θυμίσαμε ότι φιλοξενούμενη είναι η κάθε δημοτική αρχή στο Δημαρχείο, από τους δημότες.    Και ακόμη να δώσει λύση άμεση στην δημότισσα μας που έχει μειωμένα μόρια, επειδή είναι μερικής απασχόλησης.

Είσαι δηλαδή για 4 ώρες δουλειάς και μισού μισθού –βρίσκεσαι στους δρόμους όλη την μέρα όμως- και μοριοδοτείσαι λιγότερο από τους έχοντες, πλήρες ωράριο για μια θέση στον σταθμό! Και έτσι αποκλείεσαι .

Αυτή είναι η πολιτική αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή για όσους ψάχνουν στήριγμα και έχουν ανάγκη από το δήμο.

Τσιμουδιά γι αυτό ο κύριος Δήμαρχος! Ήταν λαλίστατος όμως, όταν του θέσαμε το θέμα να καταργήσει τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αφού υπάρχει πλεόνασμα στο νομικό πρόσωπο.

Και τι απάντησε;

Αν καταργήσει τα τροφεία όλοι αυτοί που παίρνουν ‘’voucher’’ -1000 ευρώ περίπου επιχορήγηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κάθε χρόνο- δεν θα κάνουν αίτηση και έτσι ο Δήμος θα χάσει 500/600 χιλιάδες ευρώ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Παραβλέπει ,ότι έτσι η αλλιώς οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες από τις θέσεις και το ΕΣΠΑ θα είναι ανεπαρκές. Άρα κι αν ακόμη το δεί έτσι κάποιος, δεν έχει βάση η λογική που για πρώτη φορά έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κύριος Δήμαρχος.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του…