Ξεκίνησαν εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από το μεγάλο Μπλόκο της Κοκκινιάς

2020-mploko-kokkinias 1

 

Ξεκίνησαν, τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των ΚΟ Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ για τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο μεγάλο Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα στεφανώματα στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στο Μνημείο Ομήρων Γερμανίας, στην πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη, στα Αρμένικα και στην πλατεία Ηρώων, στις διασταυρώσεις των οδών Κ. Γέμελου και Μαινεμένης, Κασταμονής και Ιωνίας, που κατέληξαν στη μάντρα του Μπλόκου, όπου και μίλησε ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Γιώργος Κατημερτζής, ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, και ο Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Νίκαιας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 6 μ.μ., στο Κοινοτάφιο του Γ' Νεκροταφείου, με ομιλία από εκπρόσωπο του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, με την κεντρική εκδήλωση στο χώρο της ιστορικής μάντρας του Μπλόκου.

 2020-mploko-kokkinias 2

 

2020-mploko-kokkinias 4

 

2020-mploko-kokkinias 3

 

2020-mploko-kokkinias 6

 

2020-mploko-kokkinias 5

 

 

Πηγή: 902.gr