Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη στην ψηφοφορία για τη 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

lslogo"Η Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά υποτιμά το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίζει ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση για σοβαρό θέμα που αφορά την ανανέωση συμβάσεων 34 εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα στις Δημοτικές Παρατάξεις να εκφράσουν την γνώμη τους ή να κάνουν ερωτήσεις επί του θέματος. Μάλιστα η προχειρότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το θέμα φαίνεται από το γεγονός ότι η Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ημερομηνία 31/7/2020 και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται 31/8/2020, ημέρα που λήγουν οι συμβάσεις των 34 εργαζομένων  και με τους Παιδικούς Σταθμούς να ξεκινούν τη λειτουργία τους 1/9/2020.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίζει ΥΠΕΡ της ανανέωσης των συμβάσεων των 34 εργαζομένωνστους Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι εργάζονται για χρόνια υπό καθεστώς ομηρίας στο Δήμο μέσα από το πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" και διεκδικεί τη μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων καθώς και τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι αν οι εργαζόμενοι κινηθούν δικαστικά για τη μονιμοποίηση τους η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει το αίτημα τους και δε θα βρεθεί δικαστικά απέναντι τους, όπως έχουν καταφύγει αρκετές Δημοτικές Αρχές σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για άλλη μια φορά καταδικάζει τη στάση της Δημοτικής Αρχής που υποτιμά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και της ζωντανής διαλογικής συζήτησης. Ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας λόγω του κορονοϊού, καταφεύγει σε ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Δημοτικά Συμβούλια. Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει ζήτημα για ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Δημοτικό Συμβούλιο σε ανοιχτό χώρο (πχ Κατράκειο, Κηποθέατρο, θέατρο Μ. Θεοδωράκης) ή σε γήπεδο της πόλης (πχ Πλάτωνας, Δημοτικό Γυμναστήριο Μ. Μερκούρη) όπου μπορούν να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες αποστάσεις για του 45 Δημοτικούς Συμβούλους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κατηφές Παναγιώτης

Αγγελινιάδης Γιάννης

Ιωαννίδης Κυριάκος

Κόνιαρη Θεοδοσία

Μερτινός Δημήτρης

Ποζαντζίδου Πανδώρα"