Συνεχίζεται η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου!

lslogoΕπιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλαν σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Θεωρούμε ότι δε συντρέχει κανένας λόγος για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ αυτή την χρονική περίοδο. Ούτε περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορίας υπάρχουν, ούτε απαγόρευση συναθροίσεων σε κλειστό χώρο για αριθμό μικρότερο από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων.

Σήμερα υπάρχουν χώροι που μπορεί να πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τηρώντας τις αποστάσεις και όλα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

- την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, στην οποία πραγματοποιήθηκε τηρώντας αποστάσεις, το τελευταίο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο

- το Δημοτικό Κηποθέατρο που διαθέτει ηχητική και μικροφωνική εγκατάσταση και είναι ανοιχτός χώρος. 

Είναι τουλάχιστον αντιφατικό, ο Δήμος να διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκατοντάδες άτομα στο Κατράκειο και να μην μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με 45 αιρετούς σε κάποιο ανοιχτό θέατρο της πόλης. 

Για τους παραπάνω λόγους και για την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια ιδιαίτερη περίοδο με οξυμένα προβλήματα και ανάγκες (πχ έναρξη λειτουργίας σχολείων και Παιδικών Σταθμών, αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου) ζητάμε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ.

Η Δημοτική Αρχή φέρει όλη την πολιτική ευθύνη για τη διαρκή υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τη μετατροπή του σε «διαδικτυακό όργανο».

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι