ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ: Απαίτησε μέτρα προστασίας

Με κύριο αίτημα τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας πραγματοποίησε χτες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο Τοπικό Παράρτημα του ΟΑΕΔ.

«Η δουλειά είναι δικαίωμα, είναι ώρα να γνωρίσουμε τη δύναμή μας και να τη χρησιμοποιήσουμε», «Παλεύουμε για την αξιοπρεπή επιβίωση τη δική μας και των παιδιών μας», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούσαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Οι άνεργοι επέδωσαν ψήφισμα στη Διευθύντρια του ΟΑΕΔ με το οποίο μεταξύ άλλων ζητούσαν: απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και επέκτασή τους σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους, πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μείωση 30% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής του νερού, του ρεύματος και του σταθερού τηλεφώνου.

Σήμερα Παρασκευή στις 10 το πρωί η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για τη δημιουργία στο νοσοκομείο Παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ.